Notícies Balears.

Notícies Balears.

El Parlament confirma l'eliminació de subvencions a patronals i sindicats i suma 56 esmenes als Pressupostos.

El Parlament confirma l'eliminació de subvencions a patronals i sindicats i suma 56 esmenes als Pressupostos.

PALMA, 20 Des.

El ple del Parlament, en la segona jornada del debat de Pressupostos, ha confirmat l'eliminació, acordada per PP i Vox, de fins a 400.000 euros en subvencions directes als sindicats CCOO i UGT i les patronals Pimem i CAEB i ha aprovat incorporar, en total al final de la jornada, 56 esmenes als comptes autonòmics.

En concret, després de les 35 esmenes incorporades a les votacions del matí a les seccions d'Economia, Hisenda i Innovació; Mar i Cicle de l'Aigua; i Família i Serveis Socials, durant la tarda s'han aprovat altres 21 esmenes després de debats a les seccions de Salut i Empresa, Ocupació i Energia.

En concret, el PP ha facilitat la incorporació de quatre esmenes de Vox per retirar, respectivament, 100.000 euros a CCOO, 50.000 a Pimem, 100.000 euros a UGT i 150.000 euros a la CAEB per programes d'atenció a la discapacitat.

Sobre aquesta qüestió, el diputat de Vox Sergio Rodríguez ha reivindicat el diàleg amb el PP assegurant que també han hagut de cedir. "Ells no volien aquesta esmena, no els agrada, la van votar en contra a comissió. L'han acceptat perquè hem negociat i nosaltres també ens hem hagut de menjar coses que no ens agraden", ha afirmat.

Abans, durant la seva intervenció, el conseller d'Empresa, Ocupació i Energia, Alejandro Sáenz de San Pedro ha traslladat el seu compromís que el Govern "estarà sempre amb les patronals i els sindicats".

En matèria de Salut s'han incorporat esmenes en matèria de formació de professionals per abordar la violència sexual, contractació de personal i infraestructures.

.