• dijous 2 de febrer del 2023

El Parlament debatrà aquest dimarts la presa en consideració de la Proposició de Llei de Successió Voluntària

img

PALMA, 18 Set.

El ple del Parlament debatrà aquest proper dimarts la presa en consideració de la Proposició de Llei de Successió Voluntària, una iniciativa que sorgeix del Consell Assessor de Dret Civil i que s'ha recollit conjuntament per tots els grups.

Es tracta d'un dels punts de la sessió plenària d'aquest dimarts que ve, que començarà a les 09.00 hores amb l'habitual sessió de control al Govern balear.

Algunes de les preguntes dels diputats a l'Executiu versaran sobre economia, com la pujada de l'IPC, les inversions finançades amb l'Impost de Turisme Sostenible (ITS), la Llei de turisme d'excessos o la baixada d'impostos a les Illes.

Els diputats també formularan diverses preguntes al voltant de la sanitat amb alguns temes com ara els resultats del Servei de patologia dual a l'Àrea de Salut d'Eivissa i For mentera, les mesures per evitar la sobrecàrrega de treball que pateixen els professionals de salut o l'aplicació del Decret de garantia de demora.

Pel que fa a les preguntes adreçades a la presidenta del Govern, Francina Armengol, aquesta haurà de respondre qüestions com el canvi d'ús dels hotels obsolets i de baixa qualitat, una pregunta que farà el portaveu del PI-Proposta per les Illes Balears, Josep Melià.

Per la seva banda, el portaveu del Grup Vox-Actua Balears, Jorge Campos, interpel·larà la presidenta sobre la situació de la seguretat ciutadana a les Illes, mentre que la portaveu parlamentària de Cs, Patricia Guasp, ho farà amb una pregunta sobre les dificultats d'accés a l'habitatge per als joves de Balears.

El portaveu parlamentari de Més per Menorca, Josep Castells, preguntarà a la presidenta si tem que alguns pobles o barris de les Illes “es puguin convertir en un parc temàtic, només amb turistes i sense residents"; i, finalment, el portaveu del Grup Popular, Toni Costa, s'interessarà per la valoració d'Armengol sobre la gestió de la sanitat pública a les Illes.

Durant la segona part de la sessió, a més de la pren en consideració de la iniciativa de successió voluntària, el Parlament debatrà una Proposició No de Llei (PNL), presentada pel Grup Socialista, per impulsar mesures de suport a les dones en situació de prostitució.

debatrà una segona PNL, presentada pel Grup Popular, de suport al pla de mesures urgents i extraordinàries en defensa de les famílies i leconomia dEspanya. A més, el Grup Parlamentari Mixt interpel·larà el Govern sobre el control dels fondejos sobre posidònia.

Notícies més vistes Avui