El Parlament debatrà i votarà dijous que ve la supressió de l'Impost de Successions i Donacions.

El Parlament debatrà i votarà dijous que ve la supressió de l'Impost de Successions i Donacions.

PALMA, 21 Jul.

El ple del Parlament debatrà i votarà el pròxim dijous a partir de les 12.15 hores el decret llei 4/2023 de mesures fiscals aprovat aquesta setmana amb l'eliminació de l'Impost de Successions i Donacions (ISD) i altres rebaixes fiscals.

Està previst que la sessió plenària comenci amb la jura o promesa de nous diputats. Abans, la diputació permanent ha de decidir si convoca un altre ple, a partir de les 15.00 hores, pel mateix dia per ratificar els candidats proposats pels grups parlamentaris com a senadors de representació autonòmica.

El Consell de Govern va aprovar dimarts passat un primer paquet de reforma fiscal i entre elles la supressió de l'ISD entre pares i fills, nets i avis i entre cònjuges, tant per causa de mort com en herències en vida mitjançant pactes successoris.

També es va aprovar, via decret, l'eliminació de l'Impost de Transmissions Patrimonials (ITP) en la compra de la primera vivenda habitual per a menors de 30 anys i persones amb discapacitat.

La reforma, sense efecte retroactiu, va ser aprovada via Decret Llei i per tant ha de ser convalidada dins dels següents 30 dies pel Parlament després que el dimarts mateix es publicàs en el BOIB.

El decret tirarà endavant previsiblement amb els vots a favor del PP i Vox, que van incloure en el seu acord programàtic per a la investidura de Marga Prohens l'aprovació de rebaixes fiscals en el seu apartat de desenvolupament econòmic. Segons l'acord, al llarg de la legislatura es reduiran "progressivament fins a la supressió total" l'Impost de Patrimoni. Aquesta mesura, però, està supeditada a la derogació de l'impost estatal a les grans fortunes.

Categoría

Illes Balears