• dimecres 7 de juny del 2023

El Parlament demana accelerar l'arribada de llocs de treball verds i de qualitat

img

PALMA, 17 Set.

La Comissió de Turisme i Treball del Parlament ha aprovat aquesta setmana una Proposició No de Llei (PNL) , presentada pels grups del Pacte, que reclama accelerar l'arribada de llocs de treball verds i de qualitat en el context de la lluita contra el canvi climàtic, segons ha informat MÉS per Mallorca.

El diputat de la formació ecosobiranista Joan Mas ha destacat que "es tracta d'una oportunitat clau per avançar en ocupació verda i de qualitat i, alhora, progressar cap a la sobirania energètica".

La PNL insta el Govern a promocionar l'ocupació en sectors vinculats a la lluita contra el canvi climàtic i la transició energètica i ampliar l'oferta actual de formació als camps d'energia i aigua de cara al proper Pla d'Ocupació de Qualitat.

També demana posar en marxa programes formatius sobre instal·lació d'energies renovables i de punts de recàrrega de vehicles elèctrics i el seu manteniment, gestió energètica d'empreses i sistemes d'eficiència energètica a la construcció, en processos industrials i al sector serveis.

Finalment, la iniciativa reclama al SOIB que, en col·laboració amb l'Institut Balear de la Dona (IBDona), elaboreu mesures específiques de promoció de la inserció laboral de les dones al sector de l'energia.

Notícies més vistes Avui