El Parlament demanarà al Govern central millorar la ruta Menorca-Madrid amb augment de freqüències i places.

El Parlament demanarà al Govern central millorar la ruta Menorca-Madrid amb augment de freqüències i places.

PALMA, 22 Nov.

El Parlament ha aprovat, per unanimitat, una Proposició No de Llei (PNL) per reclamar al Govern central una millora de la ruta que uneix Menorca i Madrid d'obligació de servei públic (OSP) durant determinats mesos de l'any, amb l'augment de places i freqüències de dues a tres.

Aquesta PNL l'ha presentat el Grup Parlamentari del PP i l'ha defensat aquest dimecres la seva diputada Bartolomé Cabrera, en la Comissió d'Ordenació Territorial, Habitatge, Mobilitat, Mar i Cicle de l'Aigua.

En la iniciativa, la Cambra autonòmica insta al Govern Central a dur a terme totes les actuacions i gestions necessàries, perquè Menorca tingui garantida la correcta disposició i funcionament del servei de transport aeri de OSP en la ruta Menorca-Madrid i que les mancances que s'han produït als processos de licitació no es tornin a produir, ja que han afectat "molt negativament a la ciutadania i la competitivitat de Balears".

El Parlament també demana que es prenguin totes les mesures per tal que en el futur s'actuï amb "agilitat" i "diligència" per tal que es posin a la venda els bitllets de OSP Menorca-Madrid amb l'anticipació necessària i demanada, per tal de no perjudicar els interessos de Menorca i els seus residents.

Així mateix, es reclama a l'Executiu central que flexibilitzi les condicions de la OSP en futures subhastes per pal·liar la manca de freqüències a maig i octubre, en estudiar la possibilitat d'incloure aquests mesos dins la OSP, si no hi ha suficients freqüències.

Finalment, es demana que qualsevol canvi en la declaració de OSP de la ruta aèria entre Menorca i Madrid es consensuï amb el Govern i el Consell de Menorca.

En la mateixa comissió, també s'ha debatut una altra PNL, en aquest cas defensada per la diputada del PSIB Pilar Carbonero, que proposava la creació d'una 'app' d'accés lliure per als navegants de Balears, en la qual s'oferís una cartografia dels pratges de posidònia i es permeti la comunicació de les coordenades d'ancoratge als centres i embarcacions de vigilància.

En aquest cas ha quedat rebutjada amb set vots en contra del diputat no assignat, Xisco Cardona, el representant de Vox i cinc diputats del PP, mentre que cinc diputats --tres del PSIB, un de MÉS per Mallorca i un del Grup Mixt-- han votat a favor.

.

Tags

Categoría

Illes Balears