El Parlament encen espelmes per les víctimes de la violència de gènere però es divideix en el manifest pel 25-N.

El Parlament encen espelmes per les víctimes de la violència de gènere però es divideix en el manifest pel 25-N.

PALMA, 21 Nov.

La Sala de Passos Perduts del Parlament balear ha acollit aquest dimarts un encès de vetlles per les víctimes de la violència de gènere, un acte en el qual han participat membres de Vox, si bé posteriorment els grups s'han dividit en la lectura del manifest pel 25-N, ja que els diputats de Vox han promogut un text paral·lel al de la resta de partits.

El president del Parlament, Gabriel Le Senne, ha intervingut en l'encès de vetlles pel Dia Internacional de l'Eliminació de la Violència contra les Dones juntament amb la presidenta del Govern, Marga Prohens, i altres representants polítics.

En un discurs en què ha citat a Mahatma Ghandi i al Papa Francesc, Le Senne ha denunciat "tota violència física, sexual o psicològica que es dóna en l'àmbit domèstic", una postura que ha cridat a traduir en "mesures legislatives eficaces, però al mateix temps proporcionades i justes".

A continuació s'han encès vetlles per les víctimes de violència de gènere, una activitat a la qual s'han sumat altres diputats de Vox.

Després d'això, la presidenta del Govern i diputades de la resta de grups, excepte Vox, han llegit un manifest ratificant el compromís del Parlament amb l'eradicació de la violència de gènere, instant a desplegar el Pacte d'Estat, entre altres punts.

Després, els set diputats de Vox han llegit el seu propi manifest, en el qual denunciaven "una guerra de sexes" i posaven el focus en la família. El manifest de Vox ha demanat la derogació de la llei de violència de gènere, la llei trans i la llei del "només sí és sí", "substituint-la per una que augmenti les penes a tots els violadors, incloent la presó permanent".

Tags

Categoría

Illes Balears