• dijous 30 de març del 2023

El Parlament Europeu debatrà aquest dimarts sobre els abusos sexuals a menors tutelades a Mallorca

img


PALMA, 21 Oct.

La Comissió de Peticions del Parlament Europeu debatrà, aquest dimarts a partir de les 14.30 hores, l'esborrany de l'informe que recull les conclusions de la delegació europea que va ser a les Balears a l'abril per investigar els casos d'abusos sexuals a menors tutelades per l'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS).

A la Comissió, els eurodiputats podran analitzar les primeres conclusions d'aquesta delegació que, durant la visita a les Illes, es va reunir amb autoritats regionals, experts en explotació sexual infantil, així com familiars de les víctimes i periodistes. A més, van conversar amb la presidenta del Govern, Francina Armengol, i la consellera d'Afers Socials i Esports, Fina Santiago.

El Parlament Europeu ha indicat que la data límit per presentar esmenes serà el proper 7 de novembre. La visita d‟aquesta delegació va tenir lloc entre l‟11 i 13 d‟abril i va estar presidida per l‟eurodiputat alemany Peter Jahr (PPE) i integrada pels eurodiputats Manuel Pizarro (S&D, Portugal), Ramona Strugariu (Renew, Romania), Rosa D 'Amato (Greens/EFA, Itàlia) i Kosma Zlotowski (ECR/Polònia). Així mateix, estan acompanyats pels eurodiputats espanyols Rosa Estaràs (PPE), Alícia Homs (S&D), Maite Pagazaurtundúa (Renew) i Jorge Buxadé (ECR).

A les conclusions preliminars donades a conèixer a principis de setembre , la Comissió insisteix que cal "incrementar els recursos per a la protecció, millorar les coordinació entre les institucions que vetllen per la seva seguretat i prevenir les situacions de risc.

A més, advoca per l'alça dels fons destinats a la protecció de menors tutelats per l'IMAS per comptar amb més professionals. Així, recalquen la importància que les institucions públiques mantinguin la comunicació amb els pares per recuperar la relació familiar i comptar amb centres residencials diferenciats en funció dels perfils de risc.

Cal recordar que la petició al Parlament Europeu va sorgir de Vox després que tant al Parlament balear com al Consell de Mallorca, els partits del Pacte rebutgessin crear comissions de recerca. Al Consell, sí que es va constituir una comissió d'experts i una altra política, en què Vox i el PP no van participar per desacords en els seus plantejaments.

Notícies més vistes Avui