• dissabte 3 de juny del 2023

El Parlament rebutja instar el Govern que inclogui una partida pressupostària el 2023 per a l'Imserso

img

PALMA, 29 Set.

La Comissió de Turisme i Treball del Parlament ha debatut i votat una Proposició No de Llei ( PNL), presentada pel Partit Popular, en què s'ha rebutjat instar el Govern que inclogui una partida pressupostària el 2023 per a l'Imserso.

A través de la iniciativa, que ha estat defensada per la diputada del PP Maria Salomé Cabrera, la Cambra balear ha aprovat per unanimitat instar el Govern, quant a la tramitació de les properes licitacions dels programes de l'Imserso per part de l'entitat adjudicadora, a garantir la inclusió de preus unitaris amb valors de mercat. /p>

Per tant, ha rebutjat demanar al Govern garantir als nostres pensionistes, usuaris la temporada que ve, el manteniment i la congelació dels preus aplicats per a la temporada 2021/2022, tenint en compte la conjuntura inflacionista i la reducció. ó del poder adquisitiu de la gent gran.

D'altra banda, la Comissió parlamentària ha aprovat una PNL, presentada conjuntament per PSIB, Unides Podem i MÉS per Mallorca, sobre el desenvolupament normatiu de la prevenció de riscos psicosocials en l'entorn laboral.

Així, el Parlament insta la Unió Europea a desenvolupar una normativa específica en matèria de gestió de riscos psicosocials a l'entorn laboral, de forma similar al realitzat amb les directives que regulen altres riscos laborals , com són l'ús d'equips de treball, l'exposició a agents químics o cancerígens, etc.

També, la Cambra balear sol·licita a la Unió Europea elaborar una estratègia de Salut Mental a nivell comunitari, que inclogui accions concretes en l'àmbit laboral i actuacions directes en la salut psicosocials dels i les treballadores.

El Parlament insta el Govern a estudiar la inclusió de les patologies de salut mental derivades del treball com a malalt edats professionals al Reial decret 1299/2006, de 10 de novembre, pel qual s'aprova el quadre de malalties professionals al sistema de la Seguretat Social i s'estableixen criteris per a la seva notificació i registre.

Notícies més vistes Avui