El Parlament suprimeix el 'plus' de 18.000 euros anuals a alts càrrecs de fora de les Balears.

El Parlament suprimeix el 'plus' de 18.000 euros anuals a alts càrrecs de fora de les Balears.

PALMA, 13 Des.

La Comissió d'Hisenda i Pressupostos del Parlament balear ha suprimit el complement de 18.000 euros anuals que cobren els membres i alts càrrecs del Govern que venen de la Península per exercir un càrrec públic a les Illes Balears.

Es tracta d'una indemnització per cobrir el cost de l'allotjament temporal i els desplaçaments. En la reunió d'aquest dimarts, es van aprovar dues esmenes del PSIB i Més per Menorca per eliminar aquest complement de residència, que es va suprimir a la legislatura anterior després d'una polèmica després de diversos nomenaments de Podem.

"No té cap sentit que vingui una persona de la Península a ocupar un alt càrrec i li paguem un plus de 18.000 euros", ha assenyalat el portaveu de Més per Menorca, Josep Castells, que ha celebrat haver obtingut la majoria necessària per tornar a retirar aquest "sobre-sou" després que el PP ho intentés recuperar.

Més per Menorca taxava de "vergonya" que alts càrrecs desplaçats des d'altres comunitats cobrin aquest complement, "amb el cost que representa per a les arques públiques, quan moltes persones han de subsistir amb un salari mínim que just arriba als 1.080 euros mensuals i moltes famílies pateixen els costos de la inflació en el seu dia a dia".

L'aprovació de l'esmena ha estat possible en abstenir-se Vox dins del seu pols al Govern per la lliure elecció de llengua. Aquest dimarts aquesta abstenció també ha fet caure una vintena d'articles del projecte de pressupostos per a 2024.

.

Tags

Categoría

Illes Balears