El Parlament vota aquest dimecres l'esmena de Vox sobre llengua després de rebutjar l'abstenció una vintena d'articles.

El Parlament vota aquest dimecres l'esmena de Vox sobre llengua després de rebutjar l'abstenció una vintena d'articles.

Aquests articles podran tornar a ser votats en els plecs de la pròxima setmana.

PALMA, 13 Des. La Comissió d'Hisenda i Pressupostos del Parlament balear votarà aquest dimecres l'esmena de Vox que demana 20 milions d'euros per finançar la lliure elecció de llengua en l'ensenyament, després de tombar el seu grup una vintena d'articles dels pressupostos per al 2024, aquest dimarts, en abstenir-se.

A última hora l'abstenció dels de Santiago Abascal va propiciar el rebuig a una vintena d'articles del projecte de pressupostos generals de la Comunitat per al 2024. En abstenir-se Vox, els vots a favor del PP no eren suficients per contrarestar els vots en contra de l'esquerra.

De tota manera, aquests articles podran tornar a ser votats en els plecs d'aprovació definitiva dels pressupostos, la pròxima setmana. De tota manera, com ha assenyalat el portaveu de Més per Menorca, Josep Castells, és un fet "completament insòlit".

Segons ha explicat Castells, els diputats de Més per Menorca i Unides Podem, del Grup Mixt, van mancomunar els seus vots en la sessió parlamentària, donant com a resultat un equilibri entre els 25 vots del bloc d'esquerres i els 25 vots del PP, que amb l'abstenció de Vox va provocar que molts articles no prosperessin.

Vox va avisar dilluns que l'aprovació d'aquesta esmena era "condició sine qua non" perquè els seus set diputats donessin suport als pressupostos. Matí al ple, hores abans de l'abstenció de Vox en comissió, el vicepresident del Govern i conseller d'economia, hisenda i innovació, Antoni Costa, es va mostrar convençut que el projecte quedarà aprovat la setmana vinent, encara que va evitar especificar si acceptaran l'esmena de 20 milions d'euros de Vox.

Per la seva banda, la presidenta, Marga Prohens, feia èmfasi que les negociacions per a la incorporació d'esmenes segueixen obertes i que tant el PP com l'executiu estan estudiant les diferents propostes que estan traslladant els grups parlamentaris.

Tags

Categoría

Illes Balears