• dijous 2 de febrer del 2023

El patronat d'IdISBa aprova convocatòries intramurals de projectes de recerca i RRHH per 362.000 euros

img

Contribuiran a potenciar l'activitat científica i incentivar la dedicació a la investigació dels professionals sanitaris

PALMA, 2 Jul. < /p>

El patronat de l'Institut de Recerca Sanitària de les Illes Balears (IdISBa) ha aprovat convocatòries intramurals de projectes de recerca i recursos humans amb un pressupost total de 362.000 euros.

Segons ha informat la Conselleria de Salut i Consum aquest dissabte en nota de premsa, el patronat de l'IdISBa ha aprovat aquesta setmana convocatòries intramurals de projectes de recerca i recursos humans amb un pressupost total de 362.000 euros per al 2022.

Entre els objectius principals d‟aquestes convocatòries destaquen potenciar l‟activitat científica, fomentant la presentació de projectes coordinats entre dos o més grups de recerca; incentivar la dedicació a la investigació de professionals sanitaris, i finançar estades de professionals investigadors vinculats a l'IdISBa en institucions nacionals o estrangeres de prestigi en R+D+i.

Concretament, les convocatòries de projectes de recerca intramurals sumen 255.000 euros, distribuïts entre el programa Synergia, dotat amb un pressupost de 180.000 euros per a tres projectes de 60.000; el programa Primus, que té 45.000 euros per a tres projectes de 15.000 euros; i el programa Impetus, que disposa de 30.000 euros per a dos projectes de 15.000 euros.

Per la seva banda, el programa Mobilitas --convocatòria de mobilitat-- té un pressupost de 25.000 euros.

< Pel que fa a les convocatòries de recursos humans, el programa Garcia-Palmer de pràctiques extracurriculars per a quatre alumnes de grau té un pressupost de 10.000 euros, i el programa Ramon Llull d'intensificació de l'activitat investigadora compta amb un pressupost de 72.000 euros.

Pel que fa al detall de les convocatòries, la Conselleria de Salut ha explicat que la convocatòria del programa Synergia té com a finalitat potenciar l'activitat científica de les línies de recerca dels grups de recerca, tot fomentant la presentació projectes coordinats i projectes de recerca en salut de qualitat contrastada que es desenvolupin en el marc d'una cooperació entre dos o més grups de recerca de l'Institut.

Mentrestant, el programa ma Primus té com a objectiu apropar el personal investigador a l'àmbit de la investigació competitiva, atorgant ajudes per a la realització de projectes de recerca en salut a investigadors que encara no hagin obtingut un projecte de recerca competitiu públic nacional o internacional com a investigador principal.

>

Per la seva banda, la convocatòria del programa Impetus té per objecte apropar el personal investigador a l'àmbit de la investigació competitiva, atorgant ajudes per dur a terme projectes de recerca en salut per a investigadors exclusivament postdoctorals que no hagin obtingut encara un projecte de investigació competitiu públic nacional o internacional com a investigador principal.

Així mateix, el programa Mobilitas permet atorgar ajuts dirigits al finançament d'estades de professionals investigadors vinculats a l'IdISBa, per a l'aprenentatge o perfeccionament de tècniques, tecnologies o procediments en investigació, desenvolupament i innovació tecnològica del camp de la biomedicina, en institucions nacionals o estrangeres de prestigi en R+D+i.

El Programa García-Palmer, per la seva banda, pretén apropar la investigació biosanitària a quatre estudiants de la Universitat de les Illes Balears (UIB) del darrer curs dun grau de ciències de la salut o àrees relacionades. Els universitaris realitzaran treballs teòrics i experimentals d'introducció a la investigació biosanitària en un laboratori de recerca, a qualsevol de les àrees de recerca desenvolupada a l'IdISBa. Les pràctiques extracurriculars, de 30 hores setmanals, tindran una durada màxima de dos mesos.

Finalment, el programa Ramon Llull va dirigit a incentivar la dedicació a la investigació de professionals sanitaris dels centres dependents del Servei de Salut de Balears o de la Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes adscrits a l'IdISBa, afavorint que els investigadors de l'Institut que realitzen activitat assistencial puguin dedicar-se amb més intensitat a la investigació mitjançant la concessió d'ajudes econòmiques per a la contractació de professionals sanitaris per realitzar part de la seva activitat clínica assistencial.

Aquestes són convocatòries per al 2022 i s'aniran publicant en els propers mesos.

Notícies més vistes Avui