Notícies Balears.

Notícies Balears.

El personal sanitari de les Balears patix més de 1.100 agressions el 2023, la majoria verbals. El personal sanitari de les Balears pateix més de 1.100 agressions el 2023, la majoria verbals.

El personal sanitari de les Balears patix més de 1.100 agressions el 2023, la majoria verbals. 

El personal sanitari de les Balears pateix més de 1.100 agressions el 2023, la majoria verbals.

PALMA, 12 de març.

El Servei de Salut de les Illes Balears ha comptabilitzat un total de 1.117 agressions al personal dels centres sanitaris al llarg de 2023, gairebé el 95% es van correspondre amb agressions verbals i el 5% restant van ser físiques.

Aquests són alguns dels dades que s'extreuen de la memòria de 2023, elaborada pel Servei de Seguretat dels Professionals del Servei de Salut i en la qual també s'ha destacat que el 35% dels agressors eren reincidents, per la qual cosa la Policia Nacional i la Guàrdia Civil han recalcat la importància de presentar denúncia.

En una nota de premsa, la Conselleria de Salut ha detallat que 517 d'aquestes agressions van tenir lloc en hospitals, 544 en centres d'atenció primària i 54 en altres centres sanitaris.

Per categories professionals, el personal d'infermeria i els tècnics en cures auxiliars d'infermeria aglutinen el 50% de les agressions, els facultatius aproximadament el 29% i el personal administratiu gairebé el 16%.

El Servei de Salut, juntament amb la Policia Nacional i la Guàrdia Civil, imparteix cursos de formació als seus professionals amb l'objectiu de aconsellar-los com actuar en cas d'agressió.

Aquests cursos estan emmarcats en el programa Interlocutor Policial Sanitari, dissenyat pels ministeris de Sanitat i d'Interior, amb el qual es donen recomanacions per a situacions que es produeixen abans, durant i després de les agressions; com per exemple retirar de l'abast dels usuaris i pacients objectes llançables, disposar de vies de sortida, mantenir la distància de seguretat i parlar amb to pausat en tot moment.