• divendres 2 de desembre del 2022

El PI i Més per Menorca acusen el Govern de "enganyar" Balears amb el REB

img

PALMA, 7 Oct.

El PI-Proposta per les Illes Balears i Més per Menorca han acusat aquest divendres al Govern de "enganyar" a les Illes amb el Règim Especial de Balears (REB), després de conèixer detalladament com es desplegarà el REB en els propers anys i el projecte dels Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) de 2023 .

Després de la Junta de Portaveus, el portaveu parlamentari d'El PI, Josep Melià, ha recalcat que "el REB ha d'estar blindat" i ha considerat que l'Estat ha "estafat una vegada més" " a les Illes. "No tenim unes regles fiscals indefinides, sinó transitòries que acaben el 2028", ha criticat Melià.

Segons la seva opinió, això és "escandalós" i demostra "la manca d'implicació del Govern" amb la insularitat". "No s'ha de protegir durant uns anys, s'ha de protegir de manera indefinida i sempre", ha remarcat.

Melià ha recordat que el REB "havia de compensar la insularitat", però "no hi ha cap compromís real i efectiu", perquè després "es redueixen les inversions". "És insultant com s'estan rient de les Balears amb aquestes operacions de màrqueting, a l'hora de la edat tenim unes regles fiscals transitòries", ha afegit.

Per la seva banda, el diputat de Més per Menorca Josep Castells ha lamentat que "el factor d'insularitat no serveix ni per arribar a la mitjana espanyola". "L'Estat ens ha enganyat. L'Estat baixa les inversions una vegada ens dóna els 110 milions del factor d'insularitat", ha indicat.

Per a Castells, això és "un joc de trilers" . "Es pinta de dia històric quan estem igual que estàvem", ha assegurat, alhora que ha considerat que aquesta qüestió s'ha de denunciar. "Esperem que a qui li toqui, prengui nota", ha conclòs.

Pel que fa a la part fiscal del REB, la portaveu parlamentària de Cs, Patricia Guasp, ha assenyalat que des del Govern " van celebrar el triomf i se'l van adjudicar", mentre que a Cs van mostrar el seu "escepticisme". D'acord amb Guasp, el REB "s'ha venut per Armengol i s'ha disfressat del que no era" i, per això, presentaran esmenes per millorar-ho.

Finalment, la portaveu parlamentària del PSIB, Silvia Cano, ha celebrat els recursos que es destinaran a Balears als PGE del 2023. Segons ha dit, les Illes comptaran "amb més recursos que mai" i "no només pel factor d'insularitat".

>

Notícies més vistes Avui