• dijous 2 de febrer del 2023

El PIB de les Balears creix un 8,4% el tercer trimestre, més del doble que la taxa nacional, segons Airef

img


PALMA, 31 Oct.

El producte interior brut de Balears va créixer un 8,4% entre el juliol i el setembre en termes interanuals, més del doble que la taxa nacional del 3,8%, segons l'estimació de la composició per CCAA del PIB nacional elaborada per l'Autoritat Independent de Responsabilitat Fiscal (Airef) .

Balears és la regió que més creix seguida de Canàries (6,8%), Catalunya (4,9%) i Comunitat Valenciana (4,6%), sent aquestes les úniques quatre regions per sobre de la mitjana nacional.

També a la comparativa mensual Balears és la regió que més augmenta el seu PIB en els mesos de juliol a setembre, amb un 0,5%, per davant de Canàries i Comunitat Valenciana (totes dues 0,4%) i Catalunya i Madrid (totes dues un 0,3%). La taxa mensual del conjunt d'Espanya se situa en un 0,2%.

L'Airef elabora aquesta estimació mitjançant la metodologia anomenada METCAP (Metodologia d'Estimació Trimestral per comunitats autònomes del PIB), creada per la institució, una vegada l'Institut Nacional d'Estadística (INE) publica la dada d'avenç trimestral del PIB d'Espanya.

La metodologia combina tres tipus d'informació estadística disponible per a l'anàlisi regional: les dades mensuals d'indicadors de conjuntura desagregades a nivell territorial, les dades anuals compilades en termes de comptabilitat nacional per la Comptabilitat Regional d'Espanya (CRE) i, finalment, les estimacions per al conjunt nacional publicades per la Comptabilitat Nacional Trimestral (CNTR).

Notícies més vistes Avui