• dilluns 5 de juny del 2023

El ple debatrà dimarts sobre la sobrepoblació, la pressió humana i la saturació turística a les Balears

img

   "Balears no pot créixer 300.000 habitants cada 15 anys, això és insostenible", assenyala el PI, que proposa la moció

  PALMA, 19 Oct.

    El ple del Parlament debatrà dimarts sobre la sobrepoblació, l'excés de pressió humana i la saturació turística a Balears, en una moció presentada pel PI a la qual ja han avançat que s'adheriran, en bona part, MÉS per Mallorca i MÉS per Menorca.

El portaveu del PI, Josep Melià, ha al·ludit a les projeccions de població de l'Institut Nacional d'Estadística (INE) - -que estima que les Balears arribaran al 2037 a una població d'1,5 milions de persones--. "Balears no pot créixer 300.000 habitants cada 15 anys, això és insostenible", ha assenyalat en declaracions als mitjans després de la Junta de Portaveus.

    En aquest sentit, per fer front a aquest augment poblacional PI proposa mesures de decreixement turístic, com ara una quota màxima de cotxes de lloguer, generalitzar la regulació a l'entrada de cotxes que ja s'aplica a Formentera, augmentar l'impost turístic en temporada alta i eliminar les borses de places turístiques per impedir nous creixements, entre d'altres.

    Els portaveus de MÉS per Mallorca, Josep Ferrà, i de MÉS per Menorca, Josep Castells, ja han anticipat que donaran suport a algunes d'aquestes propostes ja que coincideixen amb postulats que fa anys que defensen. De fet, Castells ha fet broma donant la benvinguda a Melià a MÉS per Menorca per la seva intervenció.

Notícies més vistes Avui