• dimecres 29 de març del 2023

El Port de Sóller reprèn el cap de setmana la Fira del Mar, després de dos anys d'aturada per la pandèmia

img

PALMA, 21 Set.

El Port de Sóller acollirà aquest dissabte i diumenge la Fira del Mar, una fira gastronòmica de producte local, amb animació musical, tallers infantils i visites i itineraris guiats, després de dos anys d'aturada a causa de la pandèmia de COVID.

La consellera de Territori, Maria Antònia Garcías, ha presentat aquest dimecres la nova edició de la fira juntament amb el regidor de Promoció Econòmica Agricultura i Pesca de Sóller, Sebastià Aguiló.

Durant la presentació, Garcías ha destacat que la fira dóna a conèixer aspectes de la Serra de Tramuntana que la van fer Patrimoni de la Humanitat, i ha recordat que el Consell ha anunciat una nova línia de subvenció de mig milió d'euros per a ajudes a cooperatives i confraries de pescadors.

"Des del Consell n'estem dedicant molts esforços i inversió per donar suport als pagesos i peix res, peça clau, com també ho van ser les Collidores, en el que ha fet que la Serra es converteixi en patrimoni Mundial”, ha declarat.

En aquesta edició destaquen un contacontes, un itinerari del programa Interreg Europe, una visita guiada sobre la història del port, una taula rodona al Museu del Mar sobre 'El Patrimoni Castaner, varadors, secrets i toponímia', gastronomia i música i diumenge tallers infantils a càrrec del Museu Balear de Ciències Naurals i el Museu del Mar de Sóller.

A més, es podrà visitar l'exposició de Model Navals, d'embarcacions tradicionals, eines i estris de Mestres d'Aixa i es durà a terme un taller de nusos.

>

Igualment destaquen la fira gastronòmica, propostes de música en directe i un passeig amb barca per conèixer la costa sollerica, així com el mercat ambulant d'artesans locals.

XOX

Notícies més vistes Avui