• dimarts 21 de març del 2023

El PP acusa el Govern de "vendre fum" en matèria d'habitatge i Marí defensa que es donen "més ajudes que mai"

img


PALMA, 18 Oct.

El diputat del PP José Luis Camps ha acusat aquest dimarts el Govern de "vendre fum" en matèria d'habitatge i ha qualificat la Llei d'Habitatge com "un fracàs i un autèntic desastre per a la classe mitjana i baixa". "Què ha donat de bo aquesta llei a aquesta comunitat?", ha preguntat.

Així ho ha expressat Camps, durant una interpel·lació al Parlament relativa a política general de l'Executiu autonòmic en matèria d'habitatge per a joves.

El popular ha recalcat que la taxa d'emancipació és "un greu problema" a les Illes, que el 2014 "era la comunitat autònoma on els joves es emancipaven més d'Espanya”, mentre que ara la taxa ha baixat. "Recorden de qui governava aquí el 2014? El Partit Popular", ha destacat.

A més, ha censurat que continuen augmentant els preus de l'habitatge a les Illes i hi ha problemes amb la tramitació de les ajudes del lloguer. "L'únic que fan és vendre fum, vendre anuncis, però ni tan sols són capaços de donar en temps i forma les promocions que porten anunciades a la seva pròpia pàgina web de l'Ibavi", ha lamentat.

Davant aquestes crítiques, el conseller de Mobilitat i Habitatge, Josep Marí, ha reconegut que hi ha dificultats en matèria d'habitatge a les Balears, però ha defensat les mesures preses des del 2015 per part del Govern.

En aquest punt, ha recordat que el 15% dels habitatges nous que es donen de lloguer van per a joves, així com el 50% dels pisos adquirits per tempteig i retracte. "Vostès no van fer cap mesura, ni per als joves, ni per als que no eren tan joves", ha indicat.

"La política d'habitatge està garantida amb aquest govern, tenim una veritable política d'habitatge, donem més ajuts que mai, fem més habitatges que mai, hem facilitat que el parc privat taxat d'habitatges de protecció oficial es desplega amb tota la seva força. de cap manera el problema que tenim", ha conclòs el conseller.

Notícies més vistes Avui