• dijous 2 de febrer del 2023

El PP assegura que Cladera "defrauda els mallorquins en negar-se a reduir burocràcia"

img

PALMA, 28 Jul.

El portaveu del Partit Popular al Consell de Mallorca, Llorenç Galmés, ha assenyalat al ple celebrat aquest dijous a la institució insular que "és hora de fer l'administració més àgil reduint l'excés de burocràcia i simplificar les càrregues administratives als mallorquins tal com ha fet el Consell d'Eivissa" i ha lamentat que "Cladera es negui a facilitar la vida als mallorquins".

En una nota de premsa, el PP ha indicat que ha presentat una moció, que ha estat rebutjada pel Pacte d'esquerres, per eliminar duplicitats , com la cèdula de primera ocupació perquè "és un tràmit innecessari perquè ja està inclòs en l'autorització municipal" així com també una millor regulació de les cèdules de carència o la renovació de cèdules caducades.

També han proposat instar el Govern a modificar la Llei d'Urbani smo, perquè totes les actuacions sotmeses a llicència en què la legislació de lEstat no exigeixi una autorització expressa, es puguin dur a terme mitjançant declaracions responsables. "Aquestes mesures ja les ha aprovat el Consell insular dʻEivissa i compten amb lʻaval del Consell Consultiu de les Illes Balears. Que ho facin aquí a Mallorca només és qüestió de voluntat política", ha remarcat el portaveu 'popular' .

A més, Galmés ha assenyalat que "aquests canvis reduirien esperes eternes als ciutadans, alliberarien personal de l'administració que es podria dedicar a altres tasques i evitaríem costos innecessaris a la gent".

>

Així, el portaveu del PP ha lamentat que Cladera i els seus socis "hagin tornat a defraudar els mallorquins". "És una pena que es neguin a facilitar la vida a la gent eliminant duplicitats i reduint paperassa", ha considerat.

D'altra banda, el Partit Popular ha tirat endavant per unanimitat instar el Govern central a bonificar el 100% dels trajectes de tren i autobús de Mallorca. Galmés ha expressat la seva "satisfacció" perquè "els mallorquins ens mereixem un tracte igualitari i tenim dret als mateixos beneficis que la resta d'espanyols".

La reclamació del Partit Popular està motivada pel anunci que va fer Sánchez durant el Debat de l'Estat de la Nació sobre la bonificació del transport de rodalies i mitja distància a la Península "excloent així els ciutadans de Mallorca", ha dit Galmés.

Durant la seva intervenció, Galmés ha retret a la presidenta insular, Catalina Cladera, que "el president Sánchez hagi discriminat, una vegada més, els mallorquins" per afegir que "ja ho van fer amb el conveni de carreteres i ara ho fan amb la bonificació del transport ferroviari".

Notícies més vistes Avui