El PP balear demana al futur Govern central que inclogui la "insularitat digna" en els Pressupostos Generals de 2024.

El PP balear demana al futur Govern central que inclogui la

PALMA, 23 Ago.

El PP balear al Parlament ha registrat una Proposició No de Llei (PNL) en la qual insta al futur Govern central a fer efectiva una "insularitat digna" que es vegi reconeguda en els Pressupostos Generals de l'Estat de 2024.

En paraules del portaveu 'popular' a la cambra autonòmica, Sebastià Sagreras, la intenció de la PNL és aconseguir que els funcionaris de l'Administració General de l'Estat "puguin rebre una compensació dels costos derivats de l'insularitat adaptats al cost real de la vida, incorporant-se de manera justa i efectiva en els pròxims PGE".

"Aquesta mesura ha d'anar en paral·lel a l'estratègia del Govern de Marga Prohens de captació i fidelització per aconseguir que les Balears es converteixin en un destí de servei atractiu i que estimuli la total i permanent cobertura de les places de treballadors públics de l'Administració de l'Estat", ha afegit.

En aquesta línia, el portaveu ha insistit en la "necessitat" d'una "insularitat digna" i d'aconseguir que els funcionaris "no perdin poder adquisitiu pel simple fet de ser destinats a les Balears".

Per això, ha contemplat Sagreras, es requereix "augmentar el complement retributiu d'aquests treballadors", perquè, "d'altra manera, s'està traduint en una clara infraendotació de treballadors públics, una major càrrega de treball i una pitjor atenció als ciutadans".

"Hi ha 8.000 funcionaris la indemnització per residència dels quals no s'ajusta al nivell de vida actual i això té com a conseqüència que les vacants repercuteixen en els serveis, amb falta de seguretat", ha manifestat el 'popular'.

Finalment, des del PP han considerat que el Govern d'Espanya ha de realitzar un estudi econòmic sobre els costos reals originats als treballadors del sector públic estatal que despleguen les seves funcions a les Balears, amb l'objectiu d'actualitzar la indemnització per residència "per ajustar-la a la realitat".

.

Tags

Categoría

Illes Balears