• dissabte 28 de gener del 2023

El PP balear porta al Congrés la millora de les condicions de l'Imserso per garantir-ne la viabilitat davant la inflació

img

PALMA, 6 Ago.

El PP de Balears ha registrat una iniciativa al Congrés per instar el Govern central a millorar les condicions de la convocatòria dels programes de turisme social de l'Imserso i, així, garantir-ne la viabilitat davant la inflació.

Segons ha explicat la formació en nota de premsa, la presidenta del partit, Marga Prohens, ha considerat que "amb la congelació dels preus per part del Govern i davant de l'augment dels costos per als hotels i proveïdors, aquests programes no resulten viables".

En aquest sentit, ha recordat que, "si bé en aquests mesos s'han tingut bones dades d'ocupació turística, és sempre imprescindible per a les Illes allargar al màxim la temporada".

La proposta, una Proposició no de llei presentada per al seu debat a la Comissió d'Indústria, Comerç i Turisme, reclama a l Executiu la "millora de les condicions de rendibilitat aplicades als proveïdors" o l'"ampliació de l'oferta del nombre de places i pernoctacions a generar", així com "la inclusió de preus unitaris amb valors de mercat, ajustats als costos reals de producció en l'actual conjuntura".

La iniciativa assenyala a més que, "de mitjana, els allotjaments turístics han vist incrementats els seus costos operacionals més d'un 20%". La proposta busca "garantir als pensionistes usuaris el manteniment i congelació dels preus" aplicats l'última temporada, "hagut compte de la conjuntura inflacionista" i tenint en compte que són "un element bàsic de l'envelliment actiu i saludable ", han conclòs.

Notícies més vistes Avui