• dimecres 7 de desembre del 2022

El PP celebra el "consens unànime" aconseguit al Parlament per impulsar la protecció legal de les herències en vida

img

PALMA, 19 Set.

El portaveu del PP al Parlament, Antoni Costa , ha celebrat el consens unànime que collirà aquest dimarts la presa en consideració de la proposició de llei de tots els grups parlamentaris per protegir els pactes voluntaris de successió a Balears, els coneguts com a herències en vida.

En una roda de premsa, Costa ha destacat que es tracta d'una norma de "màxima importància" per a la ciutadania i que permetrà als ciutadans transmetre les herències en vida gràcies a una figura que s'utilitza des de fa 400 anys a les Illes. /p>

Antoni Costa ha destacat que amb la futura llei es donarà seguretat jurídica a la figura, evitarà litigis i problemes familiars amb les herències en ampliar-se els supòsits en què es podran efectuar els pactes successoris.

< p> En aquest sentit, ha explicat que amb la nova n orma es podran fer herències en vida entre avis i néts i s'amplia a Mallorca i Menorca --es podia fer a Eivissa-- la possibilitat de més d'un pacte per donant.

El portaveu 'popular ' ha recordat que el consens ha estat possible perquè no s'ha inclòs la tributació. "No ens entendríem perquè el Pacte vol incrementar la tributació mentre que el PP vol fer el contrari".

Segons ha avançat, si el maig del 2023 governa el PP a Balears les herències en vida deixaran de tributar, igual que passa amb les herències per causa de mort.

Notícies més vistes Avui