• dimecres 7 de juny del 2023

El PP creu que Armengol "és especialista a gastar, però la despesa no es tradueix en resultats" en sanitat

img

PALMA, 20 Set.

El portaveu del Grup Parlamentari Popular, Toni Costa, ha considerat aquest dimarts que la presidenta del Govern, Francina Armengol, "és especialista a gastar, però la despesa no es tradueix en resultats" a la sanitat pública de Balears.

A la sessió de control al Govern, Costa ha criticat que a Atenció Primària hi ha "metges saturats, centres de salut sense metges, citacions per a una cita d'una setmana i llits tancats", entre altres qüestions. "En set anys vostè ha incrementat les llistes d'espera un 20%", ha assegurat Costa.

En aquest sentit, el popular ha demanat a la presidenta que no s'excusi a la pandèmia perquè l'han viscut totes les comunitats autònomes”. "La pandèmia és una excusa, el que falta a les Balears és gestió", ha remarcat, afegint que malgrat la quantitat de recursos del Govern, "la despesa no es tradueix en resultats".

Per la seva banda, la líder de l'Executiu ha censurat la situació que es va trobar el 2015 a la sanitat pública quan va entrar a governar, atès que, segons ha dit, el PP "havia acomiadat 1.400 sanitaris", mentre que ara hi ha "5.000 sanitaris més".

Ha destacat, a més, el decret de garantia de demora que es va establir del 2015 al 2019 o el pla de xoc de llistes d'espera que s'està fent actualment. També ha recordat la inversió tecnològica que s'ha fet als centre de les Illes i algunes intervencions, com l'ampliació de l'Hospital de Manacor.

Notícies més vistes Avui