• divendres 3 de febrer del 2023

El PP critica l'obscurantisme del Consell en l'acord del cas Peatge i demana explicacions

img

PALMA, 11 Oct.

El PP de Mallorca ha criticat aquest dimarts el "obscurantisme" del Consell en l'acord amb la concessionària que va evitar el macrojudici del cas Peatge, i ha presentat una bateria de preguntes a la institució per exigir "explicacions".

En un comunicat, el PP ha considerat ""molt greu abandonar les reclamacions penals i econòmiques" presentades al Jutjat "a canvi d'arribar a un pacte in extremis per posar fi als plets judicials".

El PP n'ha sol·licitat una còpia del document signat entre la institució insular i l'empresa concessionària (Pamasa) del nou acord de nous paràmetres de la concessió, així com els informes jurídics, econòmics i tècnics que l'avalen i que indiquin els canvis entre la situació econòmica de la concessió de la carretera MA-15 i la situació actual sorgida arran de l'acord a què es h a arribat.

"Fa un mes que demanem aquesta documentació i, avui dia, no hem obtingut resposta", han lamentat.

Davant "aquesta manca d'informació" ", el conseller del PP Mauricio Rovira interpel·larà el responsable de mobilitat, Iván Sevillano, al proper ple de la institució insular. "Perquè ens doni explicacions ja que no ens han contestat a les nostres preguntes i ningú ha justificat per què s'ha arribat a aquest acord a canvi de reduir les quanties econòmiques i les penes de presó dels acusats", ha denunciat.

Rovira ha conclòs considerant "una vergonya" que el Consell "no informi sobre una cosa tan greu".

El conegut com a cas Peatge, l'últim gran cas de corrupció de l'etapa d'Unió Mallorquina, es va tancar a principis de setembre amb un acord entre Fiscalia, Consell de Mallorca i defenses el dia que havia de començar el macrojudici. Amb aquest acord es va retirar l'acusació contra l'exconseller Antoni Pascual i cinc processats més, es van declarar prescrits els fets per a tres més i es van pactar rebaixes de penes per a la resta, juntament amb el pagament de multes.

cas iniciat el 2009 s'investigava un presumpte desviament de fons del Consell de Mallorca, durant les execució del desdoblament de la carretera Palma-Manacor.

L'acord va ser possible gràcies a un pacte entre l'acusació particular del Consell de Mallorca i la concessionària de les obres, Pamasa, amb què es regularitza el contracte de gestió de la carretera Ma-15. En aquest document, la concessionària es compromet a retirar els contenciosos administratius interposats contra el Consell, per valor entre 350 i 400 milions d'euros.

Notícies més vistes Avui