• dijous 2 de febrer del 2023

El PP critica que a Manacor "només un de cada quatre nens pot accedir a la gratuïtat" de l'etapa 2-3 anys

img

PALMA, 19 Set.

El PP de Manacor ha alertat aquest dilluns que al municipi només hi ha dos escoletes municipals i dos de la xarxa pública, per la qual cosa "només un de cada quatre nens pot accedir a la gratuïtat" en l'etapa 2-3 anys per a aquest curs 2022-2023 ja que la resta d'escoles bressol "queden fora de la proposta del Govern".

En un comunicat, el PP ha denunciat que això genera "nens de primera i nens de segona" " alhora que "no facilita la conciliació familiar".

A més, ressalta que sobre la base de la baremació publicada al Butlletí Oficial, "el fet que el pare i la mare d'aquests nens treball no és un mèrit computable per poder accedir a aquestes escoletes i, per tant, aquesta mesura no afavoreix la conciliació real de les famílies”.

En aquest sentit, el PP ha argumentat que “aquelles famílies treballador són precisament les que es veuen en l'obligació real de dependre d'escolets i escoles bressol per poder anar a treballar".

Per això, els populars auguren un escenari de futures llistes de espera a les escoletes municipals, ja que la seva capacitat és evidentment insuficient per atendre tota la demanda. "De fet, Manacor és un dels llocs de l'illa on hi ha més escolets i escoles bressol privades, senyal que la demanda existeix", adverteix el PP.

Així, el partit ha retret l'"atreviment per part del Govern, i de la presidenta Francina Armengol" de "fer anuncis que no poden complir" en proclamar la gratuïtat de l'etapa 2-3.

Notícies més vistes Avui