• dijous 30 de març del 2023

El PP critica que famílies i professors "hagin de pagar les presses del Govern" per aplicar la Lomloe

img

PALMA, 26 Ago.

La portaveu del PP a la Comissió d'Educació del Parlament, Margalida Durán, ha criticat aquest divendres que famílies i professors "hagin de pagar les presses del Govern a aplicar la Lomloe" a Balears.

En un comunicat, els populars han denunciat que el Govern hagi aprovat els nous currículums en ple agost, donant només un mes als docents per preparar el curs i obligant les famílies a adquirir nous llibres de text en un moment de moltes dificultats a causa de la pujada de preus a causa de la inflació". "S'hagués pogut posposar", ha considerat la diputada.

Durán ha registrat una interpel·lació al Parlament, dirigida al conseller Martí March, sobre la implantació de la 'Llei Celaá' aquest curs escolar . Segons el PP, "moltes famílies que planejaven recórrer al reciclatge de llibres de text de germans o coneguts hauran d'assumir el cost de compra de nous, i aquest any són un 38% més cars".

Per al PP, l'augment de la despesa en la compra de material escolar "s'hauria pogut evitar ajornant un curs més l'aplicació de la Lomloe, com vam proposar el mes de maig passat, però al Govern li han pogut les presses".

A més, Durán ha lamentat que l'esquerra votés al juliol en contra de la reforma fiscal que va presentar el PP, ja que incloïa l'ampliació de les deducció a l'IRPF per a la compra de llibres de text, tant de els llindars de renda com de les quanties per fill. "Sens dubte, hauria estat una petita ajuda per a una gran majoria de famílies", apunta.

La portaveu d'educació del PP també ha censurat que al cost per a les famílies se suma "la incertesa generada als docents a les portes del curs, sense la informació ni formació necessària i amb molts dubtes per a la seva aplicació, cosa que anirà en detriment de la qualitat educativa”.

Notícies més vistes Avui