• divendres 31 de març del 2023

El PP critica que Hila i Truyol "juguin al Monopoly" amb l'urbanisme de Palma

img

PALMA, 23 Set.

El Partit Popular ha criticat que l'alcalde de Palma, José Hila, i la regidora de Model de Ciutat, Neus Truyol, "juguin al Monopoly" amb l'urbanisme de Palma per la seva negativa a paralitzar la tramitació del Pla General d'Ordenació Urbana (PGOU).

En una nota de premsa, el PP ha lamentat aquest divendres que el primer edil i el seu equip de govern hagin optat per "donar l'esquena, una vegada més, als palmesans". En la seva argumentació, el PP ha posat èmfasi que el PGOU té en contra associacions a administracions supramunicipals i informes tècnics demolidors.

Perquè un projecte urbanístic d'aquest calat tingui èxit, segons el PP, " ha de sobreviure als canvis ideològics”. "No obstant, la realitat del Pla General esbossat per l'esquerra és que no és un projecte de consens. No s'ha dialogat amb l'oposició ni amb les entitats que, d'una manera o altra, afecta el PGOU. És un document embolicat en obscurantisme que Hila i el seu equip de govern s'han negat a compartir o negociar”, han indicat els populars. El PP ha subratllat que el PGOU “no només compta amb l'oposició d'associacions de veïns, d'associacions de comerciants, de col·legis professionals i d'administracions supramunicipals, sinó que també hi té en contra informes tècnics com el de carreteres del Consell o el de Recursos Hídrics del Govern”.

"Tampoc hi ha constància de l'informe d'Ordenació del Territori i del de Patrimoni del Consell i, malgrat haver-ho sol·licitat diverses vegades, el PP no ha tingut accés, encara, a tots els informes interns de l'Ajuntament", han afirmat. Per tot això, el Partit Popular de Palma va sol·licitar, juntament amb Ciutadans, el ple extraordinari que s'ha celebrat aquest divendres per exigir la retirada del PGOU.

Així, el partit ha lamentat la negativa de Fila i la regidora de Model de Ciutat, Neus Truyol, a paralitzar el Pla General "malgrat les seves innombrables mancances i la manca d'informes tècnics que n'avalen la viabilitat".

"Seguirem treballant perquè el PGOU no s'aprovi. A un any de les eleccions i amb tots els problemes amb el Pla General, l'alcalde hauria de deixar que, a partir del 2023, s'encarreguin els que hi estiguin qualificats”, han conclòs.

Notícies més vistes Avui