• dijous 30 de març del 2023

El PP critica que Palomino "ofereixi fum en comptes d'explicacions" respecte als casos d'"endollisme" a l'IbSalut

img

Costa censura a més "la genuflexió dels socis del Govern a la presidenta" respecte a "propostes del PP que després copia Armengol"

PALMA, 17 Oct.

El portaveu del Grup Popular, Toni Costa, ha criticat aquest dilluns que el director general del Servei de Salut de Balears (IbSalut), Manuel Palomino, "ofereixi fum en comptes d'explicacions" respecte als casos d'"endollisme, col·locació i nepotisme" a l'IbSalut, denunciats públicament pel PP.

< Segons ha recordat Costa en una roda de premsa, “en l'últim Debat de Política General el Grup Popular va denunciar la situació d'endollisme, col·locació i nepotisme que es produeix al Servei de Salut de Balears, on el seu director general, Manuel Palomino té tots els seus familiars tant directes com indirectes contractats".

"Aquesta situació", ha censurat el 'popular', "a alguns dirigents de l'IbSalut els podrà semblar absolutament normal". Tot i això, ha precisat, "tant al PP com a molts ciutadans no ens sembla normal ni ètic, ni estètic que el director general de l'IbSalut tingui tota la seva família treballant en aquest Servei". Per aquest motiu, ha posat èmfasi Costa, "s'ha denunciat públicament" perquè "com a mínim no és ètic ni estètic". I, a més, ha afegit, "les últimes entrevistes que ha concedit Palomino als mitjans de comunicació "lluny d'oferir explicacions, el que ofereixen és fum perquè no s'aclareix pràcticament res".

Així , ha apuntat Costa, "per exemple, en primer lloc el director general de l'IbSalut va dir que el seu fill va entrar a la Gestió Sanitària i Assistència de Balears (Gsaib) a través d'un borsí, ara, però, se sap que va entrar amb un contracte d'obra i servei." propi Palomino al Parlament". Doncs, ha afegit, "malgrat que el director general de l'IbSalut diu que ha enviat les respostes a les preguntes del PP, no ha enviat cap informació ni en relació a contractes, ni a res" ".

"És obvi, per tant, que el Grup Popular espera resposta com més aviat millor, si pot ser avui millor que demà”, ha posat èmfasi, sentenciant que “el PP té la responsabilitat de fer control al Govern, perquè aquesta és la funció de l'oposició que li van atribuir els ciutadans el 2019, tant en el cas Palomino com en qualsevol altre i això és el que farà”.

D'altra banda, el portaveu del Grup Parlamentari Popular s'ha referit a un dels principals temes de debat al proper ple del Parlament, que se celebrarà aquest dimarts, 18 d'octubre, a partir de les 09.00 hores, la política general del Govern en matèria d'habitatge.

En aquesta línia, Toni Costa ha avançat davant els mitjans que “des del PP es defensarà la necessitat de facilitar la compra d'habitatges a les Balears, amb propostes”. "Una d'elles", ha recordat, "és proposar avals de fins a un 20% del valor de taxació de l'habitatge, perquè els bancs puguin avalar el 100% del valor d'aquesta, de manera que aquells que no tinguin capacitat d'estalvi, però si capacitat de retorn, puguin comprar la seva primera llar”.

"Aquesta mesura", ha posat en valor, així mateix, el 'popular' "la vol posar ara en marxa la pròpia presidenta del Govern balear, Francina Armengol. Alguna cosa, ha assenyalat, "al PP li sembla bé, perquè beneficia sobretot els joves". No obstant, ha precisat Costa, "sorprèn que els mateixos que , quan la proposta la plantejava el PP, deien que s'hipotecava la gent fins a l'infinit o que es beneficiava les constructores, ara callin". "Això demostra la genuflexió dels socis de Govern d'Armengol", ha lamentat .

Notícies més vistes Avui