• divendres 3 de febrer del 2023

El PP de les Balears demana que el nou sistema de finançament garanteixi l'autonomia fiscal per abaixar els impostos

img

PALMA, 15 Ago.

El PP de les Balears ha demanat que la proposta del nou sistema de finançament autonòmic que la ministra d'Hisenda, Maria Jesús Montero, ha anunciat que presentarà a la tardor, garanteixi l'autonomia fiscal per abaixar els impostos.

"Pel PP, l'autonomia fiscal és essencial per abaixar els impostos i no ofegar més les famílies de classe mitjana i baixa, com ja ho fan comunitats com Madrid, Andalusia o Galícia”, ha dit el portaveu popular al Parlament, Antoni Costa. En nota de premsa, la formació ha recordat que Balears contribuirà amb 202 milions a finançar serveis públics d'altres territoris l'any vinent i seguirà sent, juntament amb Madrid, un territori en què el 2023 deixaran de percebre part dels seus ingressos fiscals per compensar la situació econòmica d'altres comunitats.

Per t tot això, el 'popular' ha incidit en la necessitat de reformar l'actual sistema sobre quatre punts bàsics que ha de tenir en compte la nova proposta de finançament autonòmic, com són les necessitats per l'augment constant de la població a les Illes , la població flotant, el principi d'ordinalitat i l'autonomia fiscal.

"El Govern d'Armengol no pot renunciar a aquests quatre punts a l'hora de negociar la nova proposta de finançament amb el Govern de Pedro Sánchez ", ha apuntat.

D'altra banda, el portaveu ha assenyalat que "els 667 milions que aquest any Balears rebrà de més a causa de l'augment de la recaptació per la inflació no ens poden enlluernar" .

"Necessitem una reforma del nostre finançament, a més del Règim Fiscal per compensar la insularitat a les empreses de les Illes", ha conclòs.

Notícies més vistes Avui