Notícies Balears.

Notícies Balears.

El PP de Palma diu que la seva relació amb la federació gitana "ha estat la mateixa" que "qualsevol equip de govern anterior". El PP de Palma diu que la seva relació amb la federació gitana "ha estat la mateixa" que "qualsevol equip de govern anterior".

El PP de Palma diu que la seva relació amb la federació gitana

PALMA, 19 de març.

El portaveu del PP de Palma, Llorenç Bauzá, ha insistit en què la relació de la seva formació amb la Federació d'Entitats Gitanes de les Illes Balears (Fagib) "ha estat la mateixa que va poder tenir qualsevol govern anterior", com ja va dir l'alcalde de Palma, Jaime Martínez.

La relació amb aquesta federació gitana "ha estat una relació administrativa", ha aclarit Bauzá als mitjans que li han preguntat quina era la relació del PP amb el president de la Fagib, Carlos Cortés Rado -conegut com a 'El Charly'-, qui la setmana passada va ser detingut en un operatiu antidroga de la Guàrdia Civil a Mallorca.

El portaveu del PP de Palma s'ha pronunciat així després de les informacions relatives a un atestat de la Guàrdia Civil, segons el qual l'exregidor 'popular' en Cort i actual coordinador del Districte de Llevant, José Luis Haro, hauria mantingut una conversa telefònica amb 'El Charly', al maig de l'any passat 2023, explicant-li un tema "probablement il·lícit".

Segons aquestes informacions, els investigadors de la Guàrdia Civil apuntarien a què José Luis Haro hauria fet "una referència clara" a que "tenia por que tots els detalls sortissin a la llum". Es sostindrà, a més, que el 'popular' actuava en aquesta conversa amb el president de la Fagib com a "mensatger" de l'exalcalde del PP Joan Fageda, qui ha negat qualsevol activitat il·lícita amb el president de la Federació d'Entitats Gitanes de les Illes Balears.