• dimecres 29 de març del 2023

El PP declina acudir aquest dilluns a una reunió convocada per Armengol a qui acusa de "tractar de menysprear el Parlament"

img

PALMA, 2 Oct.

El PP ha declinat acudir aquest dilluns, un dia abans de l'inici del debat de política general, a una reunió al Consolat, convocada per la presidenta del Govern balear, Francina Armengol, a qui ha acusat de “tirar de propaganda i intentar relegar el debat a un segon pla i menysprear , com fa quatre anys, al Parlament".

Segons ha informat el PP aquest diumenge en una nota de premsa, el portaveu dels populars al Parlament, Toni Costa, ha declinat la invitació a una reunió convocada per la presidenta del Govern, Francina Armengol, al Consolat de Mar, per valorar la situació econòmica, en considerar que és "una invitació a fer-se una foto".

"Per segon any, a pocs dies del debat de política general, Armengol estira propaganda i intenta relegar el debat a un segon pla i menysprear, com fa quatre anys, al Parlament. El PP vol debatre propostes als problemes que preocupen al carrer, no perdre el temps a fer-se una foto, i per això declina la invitació”, ha explicat Costa sobre la reunió convocada per valorar la situació econòmica.

< p> "Des del PP portem un any estenent la mà i fent propostes a Armengol per arribar a grans acords, com amb els fons europeus Next Generation, la llei d'Educació, la llei Turística o el Règim Fiscal i sempre hem rebut el 'no' per resposta, fins i tot a mesures que ha aprovat o aplaudit a posteriori", ha recordat el portaveu dels populars a la Cambra Autonòmica. "Hem assistit ja a fòrums similars i no només hem comprovat que no és possible fer aportacions, sinó que Armengol fins i tot ens ha retret haver intervingut", ha assenyalat.

"Per tant, no participarem més de grans posades en escena de propaganda d'Armengol i li demanem que deixi dutilitzar duna vegada com aatrezzo a els agents socials i els representants de la societat civil de Balears”, ha exposat Costa, que ha emplaçat la presidenta que “si té anuncis a fer, que els faci al Parlament”.

"Armengol el que ha de fer no és fer-se més fotos, sinó escoltar. Que escolti CAEB i Pimem quan li diuen que els fons europeus no estan arribant a les empreses, que escolti CAEB quan li diu que cal abaixar impostos i que escolti Pimem quan li demana que desbloquegi d'una vegada el Règim Fiscal. Tot peticions que ja li va demanar per carta el mes de juliol passat la presidenta del PP a les Balears, Marga Prohens", ha apuntat el popular, que li ha instat també a "escoltar els sindicats d'Educació quan li diuen que aturi la posada en marxa precipitada de la Lomloe, que escolti els sindicats sanitaris quan li diuen que estan saturats perquè falta planificació a la sanitat pública de les illes o que escolti el tercer sector quan avisen que aquesta tardor i hivern les cues de la fam seran més llargues a Balears".

D'altra banda, el portaveu del Grup Parlamentari Popular ha recordat que el PP ha presentat un nou paquet de mesures urgents en què es recull una reforma fiscal per compensar la inflació, especialment a les rendes mitjanes i baixes, on destaca la rebaixa de l'IRPF a les rendes inferiors a 30.000 euros i la posada en marxa noves deduccions.

A més, entre les propostes plantejades pels ' populars' al seu n ou paquet de mesures urgents destaquen reforçar l'escut social, actualitzar prestacions i ampliar el perfil dels beneficiaris; engegant un pla de suport a pimes, amb incentius, ajudes i un bo energètic vinculat a l'estalvi; que es faci arribar els fons europeus a les empreses de les illes; que s'agilitzi i simplifiqui la tramitació de projectes vinculats a energies renovables; o que s'exigeixi al president del Govern, Pedro Sánchez, la posada en marxa immediata del Règim Fiscal de les Balears.

Notícies més vistes Avui