• dilluns 5 de juny del 2023

El PP defensa que l'increment del finançament "no és benevolència de Sánchez, són els impostos dels ciutadans"

img

Demanen que el president del Govern compleixi els compromisos adquirits

PALMA, 1 Ago

El PP ha defensat aquest dilluns que l'increment de 667 milions d'euros en el finançament que rep Balears per part del Govern central "és fruit dels impostos dels ciutadans" i no de " la benevolència" del líder de l'Executiu central, Pedro Sánchez, i ha remarcat que aquest augment en "cap cas" suposa una "excusa" per no complir els compromisos amb les Illes.

portaveu del PP al Parlament balear, Toni Costa, s'ha pronunciat aquest dilluns sobre la quantitat que rebrà la comunitat en concepte de finançament autonòmic i ha reiterat que aquest import “és derivat dels impostos que els ciutadans de balears paguen amb molt d'esforç ".

En aquest sentit, entre els compromisos que el portaveu del PP demana que S ánchez subscrigui, s'ha referit als 110 milions d'euros del factor d'insularitat que estan "pendents de redistribució" des del primer quadrimestre", així com al Règim Fiscal de Balears, que està, ha dit, a "un calaix" i "bloquejat pel PSOE" al Congrés dels Diputats.

"El Règim Fiscal de Balears està sent bloquejat pel PSOE al Congrés dels Diputats, que el té dins d'un calaix. Li demanem que demà comuniqui a Armengol quan entrarà en vigor perquè conté baixades d'impostos perquè empreses de les Balears puguin competir amb les de la resta d'Espanya”, ha demanat Costa.

En un altre ordre de coses, també ha demanat al president del Govern que aprovi l'increment del plus d'insularitat perquè els agents de Policia Nacional i Guàrdia Civil tinguin "les mateixes condicions per residir a les Balears que a la Península". "Esperem que Sánchez no vingui i es vagi com sempre, sense complir cap dels seus molts deures pendents”, ha alertat.

D'altra banda, ha reclamat a Sánchez que anunciï quan es podran signar els Convenis de Carreteres amb els Consells Insulars perquè es desbloquegin els projectes del segon cinturó de Palma, la carreta de Sant Josep a Sant Antoni, a Eivissa; i la Carretera General de Menorca, "que encara falta acabar el seu últim tram".

Així mateix, a col·lació del bo de transport, ha sol·licitat a Sánch ez "que no discrimini" i es pronunciï sobre el descompte al transport públic a les Illes, després de l'anunci de Madrid de bonificar al 100% els viatges dependents Renfe.

"A Balears no tenim Renfe , però sí que tenim serveis ferroviaris que haurien de ser gratuïts perquè paguem els mateixos impostos que la resta de ciutadans i això seria una discriminació també per als ciutadans d'Eivissa i Formentera, que tenen transport per carretera", ha criticat.

< Finalment, sobre la compareixença de la consellera de Salut, Patricia Gómez que tindrà lloc aquest dimarts al Parlament, Costa ha demanat que es donin "totes les explicacions addicionals" i ha demanat a Gómez que "deixi de mentir als ciutadans".

"Creiem que hi ha una sèrie d'explicacions que els ciutadans mereixen. Demanem que no menteixi. Negueruela va mentir amb el fet que no sabia res del procés judicial en marxa tot i que es va publicar al GOIB que hi havia un procés”, ha conclòs el portaveu del PP en referència a les oposicions a què es va presentar la filla del ja exdirector general de l'IBSalut, Juli Fuster.

Notícies més vistes Avui