El PP demana a l'Estat més recursos per a la UFAM i un quart jutjat de violència de gènere a les Balears.

El PP demana a l'Estat més recursos per a la UFAM i un quart jutjat de violència de gènere a les Balears.

PALMA, 24 Nov.

El PP ha registrat al Parlament tres proposicions no de llei (PNL) en matèria d'igualtat de gènere i de foment de seguretat i protecció de les víctimes de violència contra les dones, per les quals demana a l'Estat més recursos per a la Unitat d'Atenció a la Família i la Dona (UFAM) i un quart jutjat de violència contra la dona a les Balears.

"Necessitem dotar de recursos materials i humans per protegir la integritat de les dones víctimes de violència de gènere i més encara, si cal, després de l'aprovació de la Llei del sol sí és sí, que redueix en el 30 per cent les condemnes per delictes sexuals", ha explicat la portaveu adjunta del Grup Parlamentari Popular, Marga Duran.

En aquesta línia, ha reiterat la necessitat d'un quart Jutjat de Violència sobre la Dona a Palma i del reforçament de la plantilla de personal d'aquests ens jurisdiccionals "amb l'objectiu de permetre guàrdies de 24 hores i, així, donar una resposta especialitzada i immediata a les dones denunciantes", a més de "reforçar el servei de telèfon 24 hores i l'acompanyament a les víctimes de violència contra les dones".

Per tant, això implica, segons ha considerat Duran, el reforçament de la UFAM a les Balears. Així, ha exposat la necessitat d' "identificar els violadors que hagin sortit al carrer gràcies a la modificació del Codi Penal com a consecuència de la Llei del sol sí és sí i posar les mesures necessàries per protegir les dones dels seus agressors a la Comunitat".

Amb les seves iniciatives, el PP també demana formació específica sobre violència masclista per al personal sanitari "amb l'objectiu d'augmentar les seves capacitats i aptituds per detectar aquest tipus de casos, o ser capaços de prevenir i actuar davant una situació de violència masclista, incloent la denúncia".

D'altra banda, la portaveu ha qualificat de "vital importància" que les institucions estiguin "completament compromeses" amb la igualtat real i efectiva entre homes i dones.

"No entenem per què motiu l'anterior Govern d'esquerres s'enorgulleixia d'enarbolar la bandera de la igualtat i va mantenir la Comissió per a la Igualtat de Gènere durant dos anys completament inactiva", ha censurat Duran, manifestant la seva voluntat que aquesta comissió es reuneixi "com a mínim" dos vegades cada any.

Tags

Categoría

Illes Balears