El PP demana al Govern que negociï el conveni de carreteres perdut en la passada legislatura.

El PP demana al Govern que negociï el conveni de carreteres perdut en la passada legislatura.

Galmés, es reuneix amb els senadors i diputats 'populars' per Balears per "defensar els interessos dels mallorquins"

PALMA, 10 Des.

El PP de Mallorca s'ha reunit amb els senadors i diputats 'populars' per Balears per "defensar els interessos dels mallorquins" i demanar-los que instin al Govern d'Espanya a negociar el conveni de carreteres perdut a la passada legislatura.

En una nota de premsa, el PP ha informat que el president del Partit a Mallorca, Llorenç Galmés; la vicepresidenta, Antònia Roca, i els consellers, Fernando Rubio i Núria Riera, s'han reunit amb els senadors i diputats 'populars' per Balears, Martí Torres, Miguel Jerez, Maria Salom i José Vicente Marí Bosó -aquest últim de forma telemàtica- amb la finalitat de "trobar una estratègia comuna que permeti defensar els interessos dels mallorquins".

L'àmbit de la reunió ha estat establir aquells punts necessaris per pal·liar problemes dels ciutadans de l'illa i que es venen reclamant des de fa temps pels 'populars', com el conveni de carreteres, l'eliminació del carril Bus-VAO, l'aposta per les sales d'arqueologia del Museu de Mallorca i pel Museu Etnològic de Muro, així com la titularitat del Castell d'Alaró.

El PP a Mallorca insta el Govern central a que es torni a "posar sobre la taula de negociació" el conveni de carreteres, ja que la seva retirada va ser una "injustícia pactada" a la passada legislatura en la qual es van perdre "230 milions d'euros per la inactivitat". És per això que es sol·licita que aquestes partides "siguin incloses en els propers Pressupostos Generals de l'Estat (PGE)".

La millora i adequació de la xarxa viària de les carreteres de Mallorca és de "necessitat urgent", ja que el problema de mobilitat "merma la qualitat dels residents i pot perjudicar la imatge turística, que és el principal motor econòmic del país", han lamentat.

"La dotació del factor d'insularitat ha de servir per a la financiació d'inversions públiques noves per part de l'executiu central a Balears, i així compensar els desavantatges de la insularitat, però mai per incloure les quantitats pendents dels convenis de carreteres", han afegit els 'populars'.

Un altre dels punts tractats en aquesta trobada va ser el reclam a què la DGT emeti una resolució favorable per a l'eliminació del carril Bus-VAO que es troba a la Ma-19 entre l'aeroport i l'entrada de Palma. "Tant en ocupació com en comunicació amb les vies principals i accidentalitat, el Bus-VAO no ha funcionat de manera efectiva després d'un any de la seva posada en servei", han exposat.

En cultura, la vicepresidenta del PP de Mallorca, Antònia Roca, ha sol·licitat que en els pressupostos generals es tingui en compte la partida necessària per a la museïtzació de les sales d'arqueologia del Museu de Mallorca. En el llistat d'objectius hi ha la inclusió en els pressupostos generals i l'execució de la rehabilitació integral del Museu Etnològic de Muro per al 2024.

A més, des del PP de Mallorca s'ha tornat a reivindicar la cessió al Consell de la propietat de l'Estat del Castell d'Alaró.

Tags

Categoría

Illes Balears