• divendres 31 de març del 2023

El PP demana al Govern una partida pressupostària per garantir el programa de viatges de l'Imserso

img

PALMA, 16 Set.

El grup del PP al Parlament presentarà una Proposició No de Llei (PNL) per garantir l'actualització, millora i consolidació del programa de viatges de l'Imserso.

En una nota de premsa, el PP ha detallat aquest divendres que, entre altres disposicions, la PNL del Partit Popular instarà el Govern a establir-ne una partida pressupostària extraordinària als comptes autonòmics del 2023 per habilitar una línia d'ajudes com a mesura de xoc.

L'objectiu, segons han indicat, és compensar "l'increment dels preus per allotjament als proveïdors turístics per a estades de l'Imserso a causa de la inflació i poder així mantenir la viabilitat d'aquest programa de turisme social a Balears".

Així mateix, la PNL insta l'Executiu de Pedro Sánchez que, de cara a la propera temporada, garanteixi als pensionistes el mantenimi ment i congelació dels preus aplicats a la 2021/2022, "tenint en compte la conjuntura inflacionista i la pèrdua de poder adquisitiu que també pateixen els nostres majors, les prestacions dels quals tampoc s'incrementen al mateix ritme que els preus". >

El PP exigeix ​​també que la tramitació de les properes licitacions del programa tinguin en consideració l'activació i l'agermanament de la inclusió de preus unitaris amb valors de mercat, ajustats als costos de producció de l'actual conjuntura econòmica, preservant paràmetres de qualitat en les ofertes dels viatges i serveis prestats.

Els populars han recordat que la presidenta del PP a Balears, Marga Prohens, va registrar el 6 d'agost passat al Congrés dels Diputats una iniciativa per instar el Govern a la millora de les condicions de la convocatòria dels programes de turisme social de l'Imserso i, així, garantir-ne la viabilitat davant de la inflació. Prohens considera que amb "el manteniment dels preus pre inflació per part del Govern de Pedro Sánchez i davant l'augment dels costos empresarials, aquest programa no és viable".

Per la seva banda, el portaveu del PP al Parlament balear, Toni Costa, ha censurat la decisió de Pedro Sánchez de no actualitzar les tarifes del programa des de l?any 2019, malgrat l?increment de preus situat en 23 euros per dia. "Un error gravíssim en la mesura que posa en risc els viatges de l'Imserso", ha assegurat Costa.

En aquest sentit, Toni Costa ha incidit que Sánchez vol acabar "amb un programa històric que ajudava a la desestacionalització i donava una prestació i omplia d'alegria els nostres majors, tant els que visitaven les Illes, com els balears que viatjaven a altres zones d'Espanya".

"Des del PP no estem disposats a perdre els beneficis que aquest programa de turisme social reporta als nostres avis i als nostres empresaris. Així que exigim a Francina Armengol una partida pressupostària extraordinària i immediata per evitar la pèrdua de la convocatòria de viatges d'aquest any”, ha conclòs Costa.

Notícies més vistes Avui