• diumenge 29 de gener del 2023

El PP lamenta el "mal estat" de la residència de gent gran de Pòrtol

img

PALMA, 27 Set.

El president i portaveu municipal del PP de Marratxí, Jaume Llompart, ha lamentat, aquest dimarts, el "mal estat" de la residència de gent gran de Son Caulelles, Pòrtol.

En una nota de premsa, el PP ha concretat que la residència ja porta més de mig any inaugurada però segueix tancada . Una anomalia que denuncia el Partit Popular de Marratxí "en no entendre la demora en la posada en funcionament d'aquest espai".

"En el temps transcorregut des de la finalització de l'obra fins avui, l'edifici s'ha deteriorat, les plantes i arbustos estan morint i fins i tot s'han detectat esquerdes als aljubs”, han indicat els populars. En la seva queixa, el PP també ha assenyalat "la ineficiència" de l'Ajuntament que, després de regalar el solar al Consell de Mallorca, no es va assegurar la reserva d'un mínim de places per als veïns de Marratxí.

Llompart ha considerat "inadmissible" que la residència de Son Caulelles porti inaugurada des del 24 de novembre de 2021 però les seves portes segueixin tancades per la manca de previsió del Consell de Mallorca i l'Ajuntament de Marratxí a l'hora de posar en marxa els processos de licitació i contractació del personal del centre".

Segons ha denunciat Llompart, el "retard indegut" de aquesta obertura només pot suposar "una nefasta gestió dels temps o un deliberat ús electoralista de l'obertura real en un termini tan proper com sigui possible a les eleccions municipals del 2023".

El Partit Popular de Marratxí també s'ha mostrat "sorprès" per la "inexistència" de places reservades o prioritàries per a veïns del municipi en aquesta residència, que podrà albergar fins a 100 persones.

"El solar on està construïda era de propietat municipal i es va cedir al Consell de Mallorca perquè dugués a terme aquesta obra. Però, què hem guanyat els marratxiners? Res. Una residència que ja fa més de mig any que està tancada, que s'està deteriorant per manca d'ús, i en què a més els nostres veïns no tindran cap prioritat d'accés", ha dit.
Gairebé un any tancada

>

Ha passat més de mig any del lliurament de claus, cosa que suposava que l'edifici "estava llest per ser utilitzat, i encara no hi ha data d'obertura oficial". "És un despropòsit el que estan fent amb aquesta residència", ha asseverat Llompart.

Segons el PP, "la falta de manteniment ha propiciat l'aparició d'òxid i el deteriorament de les fatxes, s'han pansit la majoria de plantes que embellien els exteriors i, el més cridaner, s'han detectat esquerdes als aljubs de la residència".

Notícies més vistes Avui