El PP pregunta a MÉS i PSOE per què només van actuar en funcions si coneixien els pagaments irregulars de la Resoga.

El PP pregunta a MÉS i PSOE per què només van actuar en funcions si coneixien els pagaments irregulars de la Resoga.

PALMA, 11 de gener.

El PP ha exigit al PSOE i a MÉS per Mallorca que expliquin "per què només van actuar una vegada el Govern de Francina Armengol estava en funcions després de perdre les eleccions si, segons han dit ells mateixos, ja coneixien les irregularitats en els pagaments de la Renda Social Garantida (Resoga)".

"Les explicacions que tant el PSOE com MÉS van donar dimecres, assegurant que ja ho coneixien, afegeixen gravetat a la situació, ja que, si ho coneixien, la realitat és que no van actuar fins a estar en funcions, un cop van saber que haurien de deixar el Govern", ha expressat el portaveu parlamentari popular, Sebastià Sagreras.

En aquest sentit, ha valorat que si s'ha detectat que un 20 per cent dels perceptors d'aquest ajut el cobraven indegudament per estar donats d'alta a la Seguretat Social "és perquè la consellera de Famílies i Afers Socials, Catalina Cirer, va ordenar una auditoria davant l'anormal descens de receptors de Resoga que es va produir de juny a juliol, quan van desaparèixer 500".

"Si el PSOE i MÉS diuen que coneixien les irregularitats dels pagaments incompatibles a persones que estaven donades d'alta a la Seguretat Social i no se'ls hi va donar de baixa com perceptors fins a juny, significa que només van decidir actuar un cop van perdre les eleccions i van saber que haurien de deixar el Govern", ha manifestat Sagreras.

Així, ha lamentat que "mentre Prohens preparava la seva investidura, Negueruela i Garrido (PSOE) corrien per tancar l'embolic de la compra de Metrovacesa i la senyora Santiago (MÉS) depurava perceptors irregulars de Resoga als quals havia mantingut la prestació fins a les mateixes eleccions".

Per finalitzar, el portaveu s'ha preguntat "què hauria passat si no hi hagués hagut un canvi de Govern" i ha aplaudit l'actuació de Cirer per "posar ordre i transparència en el pagament de les prestacions socials per garantir que arribin a qui realment ho necessita".

Tags

Categoría

Illes Balears