El PP s'absté en l'esmena de Vox de 20 milions per a lliure elecció de llengua, que anirà a ple. El PP s'absté en l'esmena de Vox de 20 milions per a lliure elecció de llengua, que anirà a ple.

El PP s'absté en l'esmena de Vox de 20 milions per a lliure elecció de llengua, que anirà a ple. 

El PP s'absté en l'esmena de Vox de 20 milions per a lliure elecció de llengua, que anirà a ple.

L'esmena es pot tornar a votar la setmana que ve i el PP apunta que "encara hi ha temps per a possibles acords"

PALMA, 13 Des.

El PP ha optat per abstenir-se en la votació en comissió de l'esmena de Vox que demana 20 milions d'euros per finançar la lliure elecció de llengua a l'ensenyament balear, tot i que la proposta es tornarà a votar la setmana que ve en el ple.

En iniciar la seva intervenció a la Comissió d'Hisenda i Pressupostos del Parlament, la diputada del PP Ana Isabel Curto ha subratllat que "encara hi ha temps per a possibles acords", tot i que en referir-se expressament a l'esmena en qüestió no ha fet valoracions, limitant-se a assenyalar que el PP s'abstindria.

La votació es produirà en els pròxims minuts i, amb l'abstenció del PP, l'esmena de Vox serà rebutjada amb tota seguretat. Mentrestant, el PP sí que donarà suport una altra esmena de Vox en el bloc d'Educació, en aquest cas per destinar 200.000 euros a reforçar la plantilla d'inspectors en educació "per preservar l'ensenyament i l'absència d'intromissions ideològiques".

Per la seva part, la representant de Vox a la sessió, Manuela Cañadas, ha avançat que s'abstindrien en totes les esmenes del PP en aquest bloc.

Cañadas ha defensat el "dret fonamental estudiar en la llengua materna, sigui espanyol o balear". Ha criticat el rebuig a la seva proposta perquè "és una partida milionària per contractar més professors i donar als alumnes un ensenyament més personalitzat, sense massificació a les aules". "Portem anys escoltant als professors que la seva necessitat és baixar les ràtios, doncs amb aquest model de llibertat lingüística per fi ho aconseguiran", ha argumentat.

Tags

Categoría

Illes Balears