Notícies Balears.

Notícies Balears.

El president de Baleària assenyala que la demanda del turisme nacional aquest estiu "ha caigut respecte al 2022 i 2021". El president de Baleària assenyala que la demanda del turisme nacional aquest estiu "ha baixat respecte del 2022 i 2021".

El president de Baleària assenyala que la demanda del turisme nacional aquest estiu

Palma, 3 d'agost. El president de Baleària Eurolínies Marítimes, Adolfo Utor, ha assenyalat que la demanda del turisme nacional aquest estiu "ha caigut respecte al 2022 i al 2021", i que s'ha vist reflectit en el volum de passatgers que han arribat a les Illes per mar.

Així ho ha explicat Utor després de ser preguntat per aquesta qüestió en declaracions als mitjans de comunicació després de ser rebut en audiència per la presidenta del Govern, Marga Prohens, aquest dijous al Consolat de Mar.

En aquesta línia, el president de la companyia ha indicat que el creixement respecte al 2019 s'ha mantingut, però que el 2021 i el 2022 van ser anys "extraordinaris" a causa que "els cotxes de lloguer eren cars, els hotels barats i suposà una explosió en la demanda".

No obstant això, ha continuat, "la reactivació del turisme internacional ha fet que els preus pugin raonablement i que el mercat nacional, que té un poder adquisitiu més ajustat, hagi preferit altres destinacions".

"Aquesta realitat s'ha vist reflectida en el volum de passatgers que han arribat a les Illes per mar i que ha caigut per sobre de dos dígits en els mesos d'estiu", ha afegit Utor.

De la mateixa manera, ha reconegut que la demanda "no ha estat una sorpresa", ja que "els cotxes de lloguer s'han posat molt barats, els preus dels hotels han pujat, i això s'ha cobrat una víctima que és el turisme nacional".