• dimecres 29 de març del 2023

El president del Cercle d'Economia de Mallorca: "Desacceleració no vol dir recessió"

img

PALMA, 9 Set.

El president del Cercle d'Economia de Mallorca, Pep Vicens, ha insistit aquest divendres que "desacceleració no vol dir recessió", després que aquesta setmana la institució informés que Balears, a partir del mes de juliol, han entrat en fase de desacceleració econòmica.

Així s'ha expressat Vicens a preguntes dels periodistes després d'una audiència amb la presidenta del Govern, Francina Armengol, que ha rebut la nova junta directiva del Cercle a la capella del Consolat de Mar.

Vicens ha explicat que de moment no hi ha “cap símptoma” que faci pensar en una recessió i ha comparat la situació amb “un cotxe que ja ha aconseguit 80 o 100 quilòmetres per hora” i que per tant no accelera més. El president del Cercle ha recordat que Balears va ser la Comunitat amb més impacte al PIB per la pandèmia i que des d'aquesta posició ha estat la que més ha recuperat al costat de les Canàries.

Darrere d'aquesta desacceleració ha identificat "raons de cicle econòmic". Vicens ha puntualitzat que la situació geopolítica per la guerra d'Ucraïna, la inflació i l'augment de costos i el repte climàtic "planteja molta incertesa i dubtes i obliga a treballar tots plegats, administració i societat civil".

< p> En aquest context, el president del Cercle ha cridat a aprofitar la inversió que suposen els fons europeus, i ha remarcat la importància de fer un diagnòstic encertat de la situació actual.

Per la seva banda, la consellera d'Hisenda i Relacions Exteriors del Govern, Rosario Sánchez, ha exalçat la tasca del Cercle, institució que "sempre ha acompanyat molt intensament" el Govern en els "anys durs" de pandèmia. Sánchez ha destacat la situació actual de "plena ocupació i creixement econòmic", així com "des del punt de vista de l'administració pública, de solidesa financera".

Segons ha explicat la consellera, a l'audiència Armengol ha donat l'enhorabona a la nova junta directiva i ha "estès la mà per afrontar reptes de futur" lligats al canvi climàtic i les incerteses geopolítiques.

El Cercle considera que aquesta fase de desacceleració econòmica serà més intensa a finals d'any i s'allargarà previsiblement el 2023. accelerat.

"Es deixa enrere la fase expansiva, iniciada la primavera del 2021, i previsiblement, al llarg dels propers mesos, la tendència serà que el creixement econòmic vagi perdent intensitat", apunta el informe.

En detall, el mes de juliol es va produir un "augment notable", amb un 84 per cent dels indicadors disponibles creixent, encara que és "lleugerament inferior" als del mes anterior, quan van incrementar un 85 per cent.

Notícies més vistes Avui