• dimecres 7 de juny del 2023

El president del RCD Mallorca diu que l'informe de la NBA sobre Sarver "no afectarà" el "compromís" amb el club

img

La sanció arriba en un moment en què el club esportiu és al centre de una crisi política al Consell de Mallorca

PALMA, 14 Set.

El president del RCD Mallorca, Andy Kohlberg, ha publicat una carta en què afirma que l'informe de la NBA sobre Robert Sarver "no afectarà" el "compromís amb l'èxit a llarg termini" del club vermelló ni "canviarà la manera com es gestiona el club en el futur".

han estat les primeres manifestacions de Kohlberg després de conèixer-se que el propietari del RCD Mallorca i dels Phoenix Suns Robert Sarver ha estat sancionat per la NBA amb un any d'inhabilitació i deu milions de dòlars de multa per conductes racistes, menyspreu a dones empleades, comentaris inapropiats relatius al sexe oa l'orientació sexual, així com comentaris irrespectuosos".

El pr essident del RCD Mallorca reconeix que "l'informe de la NBA identifica qüestions que són motiu de preocupació", però recalca que "el més significatiu és que l'informe conclou que no es va trobar que la conducta de Sarver estigués motivada per una animadversió racial o basada en el gènere”.

”Des de la meva perspectiva, mai he estat testimoni de cap comportament inapropiat basat en la raça o el gènere durant els vint anys que he estat soci comercial de Robert Sarver. De fet, no seguiria formant part de cap organització en què personalment presenciés o tingués coneixement d'aquest tipus de comportament”, sosté Kohlberg. Segons el president del RCD Mallorca, Sarver, “en el seu paper com a propietari minoritari i membre de la junta directiva del RCD Mallorca”, ha estat “professional en totes les seves interaccions amb el club”. “Cap de les conclusions de l'informe de la NBA indica cap participació, ni reflecteix de cap manera , la manera com s'ha gestionat el RCD Mallorca des que comprem el club el 2016", afegeix.

Per això Kohlberg vol "assegurar a totes les parts interessades que el club sempre s'ha gestionat de manera professional, respectant els drets de totes les parts interessades, independentment del seu gènere, raça, orientació sexual, origen econòmic o religiós".

"El nostre equip de gestió i grup propietari segueixen compromesos amb la continuació dels nostres valors d'integ tat, respecte i inclusió. Aquest informe de la NBA no afectarà el nostre compromís amb l'èxit a llarg termini del RCD Mallorca i no canviarà la manera com es gestiona el club en el futur”, conclou la carta publicada a la web del club mallorquí.

La Lliga nord-americana informava aquest dimarts que "el senyor Sarver, en almenys cinc ocasions durant el seu mandat a l'organització Suns/Mercury, va repetir la paraula N --nigger-- en referir-se als comentaris d'altres" Així mateix, va posar d'exemple altres situacions similars, com "conductes inapropiades cap a dones empleades fent comentaris sexuals al lloc de treball", o en les quals Sarver va dur a terme "un tracte degradant i dur cap als empleats".

La sanció arriba en un moment en què el club esportiu ja era al centre d'una crisi política al Consell de Mallorca per un patrocini de la institució, el Consell de Mallorca va anunciar aquest mateix dimarts que deixa "a sobre de la taula" els punts relacionats amb el patr oci del RCD Mallorca i altres clubs esportius de l'illa, per la qual cosa no es portarà a ple.

Notícies més vistes Avui