• dijous 30 de març del 2023

El preu de l'habitatge a les Balears i les Canàries puja un 3% en un any, segons Tinsa

img


PALMA, 13 Oct.

El preu de l'habitatge a les Balears i les Canàries ha augmentat un 3,1% en un any, per sota de l?increment general a Espanya que és d?un 8,4%, segons l?Índex Tinsa IMIE General i Grans Mercats corresponent al setembre, publicat aquest dijous.

Respecte al mes de setembre de 2021 el preu ha pujat un 0,3%, i des de començament d'any acumula un increment del 5% de mitjana. Els preus a les Illes són els més propers als màxims del 2007-2008, només un 12,4% per sota, i se situen un 28,9% per sobre dels mínims postcrisis.

El context macroeconòmic apunta cap a una moderació en la tendència alcista del preu de la vivenda. "La demanda residencial, impulsada per l'estalvi acumulat i la revaloració de l'espai durant el confinament, continua activa el 2022, si bé l'increment continuat dels tipus d'interès derivat de la política monetària contractiva del BCE i les expectatives de desacceleració econòmica associades van dificultant l'accés al finançament i actuen com a elements alentidors", ha indicat la directora del Servei d'Estudis de Tinsa, afirma Arias.

L'increment del cost de finançament també afecta l'oferta, " que durant l'últim any i mig ja ha estat limitada per l'elevada incertesa per a la construcció en un entorn de demores a les cadenes de subministraments i costos de construcció a l'alça", ha apuntat Arias.

" La limitació de l'oferta manté tensió a l'alça en els preus residencials, que tot i així aniran moderant els seus increments a mesura que s'alenteixi la demanda”, ha afegit.

Notícies més vistes Avui