• dilluns 5 de desembre del 2022

El preu de l'habitatge de segona mà puja a l'octubre un 12,5% a les Balears l'últim any, segons Fotocasa

img


PALMA, 2 Nov.

El preu de l'habitatge de segona mà ha pujat a l'octubre un 12,5% a les Balears en la seva variació interanual, amb un preu mitjà de 3.216 euros/m2, segons l'Índex Immobiliari de Fotocasa.

En una nota de premsa, el portal immobiliari ha detallat que el valor interanual registrat a l'octubre és el segon més alt detectat el 2022 i només ha estat superat per la dada del setembre, que va deixar un 12,9% d'augment respecte al mateix mes del 2021.

>

El preu mitjà de l'habitatge de segona mà ha pujat a 11 dels 13 municipis analitzats a les Illes, on Alcúdia, amb un increment del 30,4%, Capdepera amb 28,3% i Calvià amb 26%, són els que més han incrementat els valors.

D'altra banda, els dos únics municipis que han disminuït el preu interanual de l'habitatge de segona mà han estat Pollença, n un descens del 7,3%, i Son Servera, amb una caiguda de l'1,1%.

Pel que fa al preu per metre quadrat a l'octubre, les tres ciutats més cares són Eivissa, que n'ha registrat 5.306 euros/m2; Calvià, que ha deixat una dada de 4.968 euros/m2, i Palma, amb 3.524 euros/m2

Per contra, entre els municipis on el preu mitjà de l'habitatge és més econòmic a l'octubre hi ha Sa Pobla, amb 1.563 euros/m2, i Manacor, amb 1.768 euros/m2.

Balears s'ha convertit a la regió d'Espanya on més puja, a la dada interanual, el preu de venda d'habitatge de segona mà, amb un 12,5%; seguit de Navarra, amb un 11,7%; Madrid, que ha registrat un augment del 9,4%; Comunitat Valenciana, amb 8,4%; Canàries, amb 7,3%; Andalusia amb 6,6%, i Catalunya, que ha deixat un increment del 5,1%.

Pel que fa al rànquing de comunitats amb el preu de l'habitatge de segona mà més car, hi ha Madrid i Balears, amb els preus de 3.380 euros/m2 i els 3.216 euros/m2, respectivament. El segueixen, el País Basc amb 2.935 euros/m2, Catalunya, amb 2.648 euros/m2 i les Canàries, amb 1.901 euros/m2.

En aquest sentit, la directora d'Estudis i portaveu de Fotocasa, María Matos, ha indicat que el preu de l'habitatge de segona mà s'està incrementant a un ritme "no habitual" amb pujades "molt significatives i voluminoses".

"L'inici d'aquesta escalada coincideix amb el canvi en la política monetària i la pujada de tipus d'interès, que malgrat que tenen la intenció de refredar la demanda d'habitatge, sembla que han causat l'efecte contrari als ciutadans, almenys temporalment”, ha destacat Matos.

A més, la portaveu del portal immobiliari ha apuntat que els demandants d'habitatge en compra han accelerat la recerca i el procés de sol·licitud de finançament per intentar aconseguir unes bones condicions hipotecàries abans que els tipus assoleixin nivells no assumibles per les famílies".

Notícies més vistes Avui