En comparació del trimestre anterior la pujada és del 3,1% i respecte a l'agost la pujada és del 0,7%.
El preu de l'habitatge de segona mà a les Balears no ha deixat de pujar des d'abril, en termes mensuals, i des del setembre del 2020, en termes interanuals. El preu no baixa de 3.000 euros per metre quadrat des del juny del 2019 i de 2.000 euros per metre quadrat des del juny del 2016.
A les localitats de l'arxipèlag el comportament ha estat dispar durant els últims tres mesos. La pujada més gran s'ha produït a Sa Ràpita amb un 20,2%. El segueixen els increments de Sa Coma (16,8%), Alaior (16,2%) i Petra (15%).
Per contra, Andratx ha patit la caiguda més gran amb un 9,6 %, seguit per Campanet (-8,9%) i Sant Joan de Labritja (-7,9%). A Palma els preus van pujar un 4%, a Eivissa un 0,9% ia Maó un 5,3%.
Formentera continua sent el municipi més car de les illes, amb 8.830 euros/m2, seguit per Sant Joan de Labritja (6.941 euros/m2).
El municipi més econòmic dels analitzats per idealista a Balears és Petra, on els propietaris demanen una mitjana de 1.236 euros/m2. El segueixen Sa Pobla (1.267 euros/m2) i Sant Joan (1.334 euros/m2). Segons el portaveu d'idealista, Francisco Iñareta, els preus de l'habitatge en venda encara no recullen els efectes de les pujades dels tipus i l'encariment de les hipoteques”. "El que sí que s'aprecia, tal com passa també amb les compravendes, és un aplanament de la tendència a nivell nacional", ha indicat.
Iñareta ha afegit que mercats com Madrid o Barcelona continuen amb l'escalada de preus, "el que podria estar indicant que de nou ens dirigim a un mercat a dues velocitats: els mercats amb una major tensió entre oferta i demanda podrien obviar les pujades de tipus ja que compten amb una enorme demanda que pot assumir aquest sobrecost, mentre que en aquells en què la relació entre oferta i demanda està més equilibrada la pujada de tipus sí que impactaria".
XOX