Notícies Balears.

Notícies Balears.

El preu de l'habitatge de segona mà augmenta un 7,7% a les Balears al febrer de 2023, segons pisos.com.

El preu de l'habitatge de segona mà augmenta un 7,7% a les Balears al febrer de 2023, segons pisos.com.

PALMA, 4 de març.

El preu de la vivenda de segona mà ha augmentat a les Illes Balears un 7,7% al febrer en relació amb el mateix mes de l'any anterior, segons pisos.com.

Així es desprèn les dades de l'informe mensual del portal immobiliari publicats aquest dilluns, que calcula que el preu mitjà de la vivenda a les Illes és de 4.200 euros per metre quadrat, de manera que l'arxipèlag és l'autonomia amb el preu més car del país. Respecte a gener de 2024, les Balears han registrat un augment del 0,47%.

D'altra banda, el preu de la vivenda a Palma ha crescut un 4,21% en relació amb el mateix mes de l'any anterior. Amb 4.151 euros per metre quadrat al febrer, Palma ha estat la quarta capital de província més cara.

El director d'Estudis de pisos.com, Ferran Font, ha assenyalat que "no es vislumbra encara el sostre de la pujada del preu de la vivenda". També ha afirmat que els increments són generalitzats, "malgrat que el guany mitjà dels ciutadans no ha millorat, i si ho ha fet, no en la mateixa proporció".

"Tenim poques promocions de vivenda que injectin saba nova al mercat, la qual cosa fa que la segona mà s'encareixi al ser l'única alternativa possible per al comprador en moltes zones on les grues ni estan ni se les espera", ha puntualitzat.

Pel que fa a la financiació, Font ha subratllat que "la relaxació en els tipus d'interès marcats per Europa podria afegir més llenya al foc i accelerar les pujades de preu".

En aquest sentit, s'ha mostrat partidari que les condicions dels préstecs siguin més favorables. "Ens enfrontarem a preus encara més alts si tractem de defensar la compravenda amb un inventari mermat que no camina al paral·lel als plans immobiliaris de la societat", ha afegit.

A més, ha considerat que "encara que les hipoteques siguin més assequibles, la demanda estarà en la mateixa situació, i l'estalvi quedarà sense efecte". Finalment, ha assegurat que "l'efecte d'expulsió de les rendes més modestes del centre de les ciutats, ja s'està estenent a districtes perifèrics i a municipis de certa grandària".