• dilluns 5 de juny del 2023

El preu del lloguer a Balears puja al juny un 9,56% respecte al mateix mes del 2021

img

PALMA, 11 Jul.

El preu dels pisos de lloguer ha arribat al juny a un preu mitjà de 12,09 metres el metre quadrat, fet que suposa un increment del 9,56% respecte al juny del 2021, segons l'informe semestral de preus de lloguer del portal immobiliari pisos.com.

Segons els mateixes dades, Balears se situa així com la segona autonomia amb la mensualitat més cara, per darrere de Madrid (13,38 euros el metre quadrat).

El preu registrat al juny a les Illes suposa un ascens semestral del 3,25%, encara que una caiguda del 2,50% respecte al mes anterior. Trimestralment, l'increment és de l'1,31%.

Per la seva banda, l'habitatge de lloguer a Espanya va tenir el juny del 2022 un preu mitjà de 10,22 euros per metre quadrat. Aquesta xifra va marcar un descens mensual del -0,10% i una pujada trimestral del 0,17%, semestral del 2,40% i interanual del 6,13%.

Si escau , Palma va anotar al juny un preu mitjà de 12,70 euros per metre quadrat. Aquesta mensualitat la va situar al cinquè lloc a la llista de les capitals de província més cares del país.

La capital balear va registrar una pujada davant el desembre del 2021 del 4,11%. Enfront del juny del 2021 va créixer un 12,75%, llançant la setena pujada nacional més intensa.

El director d'Estudis de pisos.com, Ferran Font, ha assenyalat que les rendes del lloguer estan demostrant la seva "pujança" en un moment en què l'accés a l'habitatge resulta "complicat" a causa de la creixent inflació.

El portaveu del portal immobiliari ha revelat que una de les raons que expliquen que ara sigui més car ser inquilí que fa un any és que "l'habitatge en venda també s'ha encarit, així com les hipoteques, i això fa que els plans de molts potencials compradors s'endarrereixin, cosa que pressiona el mercat de l'arrendament" .

Font ha indicat que la rotació d'inquilins no es renova, cosa que limita l'oferta disponible. A més, l'expert ha assenyalat que "com més s'allargui la incertesa econòmica, més es dispararan els preus".

D'altra banda, el portaveu del portal immobiliari ha argumentat que "és molt probable" " que els límits a les rendes que té planejat instaurar el Govern central dins de les zones tensionades per alleujar l'esforç salarial actuïn com un "element dissuasori" per als propietaris d'aquests immobles, que potser retirin el seu pis després d'avaluar que no els val la pena.

En aquest context, Font ha reclamat més incentius i reforçar la seguretat jurídica per fer aflorar l'habitatge improductiu.

Notícies més vistes Avui