• dijous 2 de febrer del 2023

El preu del lloguer a Balears puja un 11% a l'agost, el major increment entre les CCAA

img

PALMA, 12 Set.

Balears va ser la comunitat autònoma on va pujar més el preu del lloguer a l'agost davant l?any passat, un 11%, i Palma es va situar com la cinquena ciutat més cara, amb un augment interanual del 10,5%, segons l?informe mensual de pisos.com.

D'acord amb l'informe , el preu dels habitatges de lloguer a les Illes va registrar a l'agost de 2022 un import mitjà de 12,65 euros per metre quadrat, cosa que va suposar un increment mensual del 2,49%.

Per la seva banda , Palma va marcar a l'agost un preu mitjà de 12,74 euros per metre quadrat, cosa que la va situar al cinquè lloc a la llista de les capitals de província més cares del país amb un augment intermensual del 2,69%, la segona més pronunciada.

En concret, a l'agost, les Illes només es van situar per darrere de Madrid, que va registrar 13,56 euros per metre quadrat, davant la dada nacional de 10,19 eur. us per metre quadrat.

En aquest sentit, el director d'Estudis de pisos.com, Ferran Font, ha apuntat a la inflació ia la pujada de tipus d'interès com les raons de l'encariment dels lloguers a Espanya .

"Pensem en aquells que tenen propietats de lloguer i estan pagant una hipoteca referenciada a Euríbor que es revisarà aviat, assumiran l'increment en la seva quota o el repercutiran en la mensualitat que cobren a l'inquilí? ", s'ha preguntat el director.

A més, Font ha assegurat que iniciatives com el topall del 2% o el bo jove de lloguer "es veuran sobrepassades", i que es necessiten " "canvis estructurals i mesures a llarg termini" al mercat del lloguer "o moltes famílies tindran serioses dificultats financeres".

Notícies més vistes Avui