• dijous 2 de febrer del 2023

El preu del lloguer puja un 14,5% a les Balears en un any, segons Fotocasa

img

PALMA, 30 Ago.

El preu del lloguer a les Balears va ser un 14,5% més alt el passat juliol que un any abans, amb una mitjana de 13,20 euros per metre quadrat al mes, segons les dades de l?Índex Immobiliari Fotocasa.

Aquest increment interanual (14,5%) és el més alt detectat des de desembre de 2017. Respecte al juny el lloguer va pujar un 2,6% a la Comunitat.

"El preu del lloguer arriba al seu nivell màxim històric, amb una tendència alcista. Fa nou mesos consecutius que recupera terreny i presenta les pujades més grans del seu recorregut des que hi ha registres", ha explicat la directora d'Estudis i Portaveu de Fotocasa, María Matos. Segons el portal, la principal causa que empeny el preu a l'alça" és la reducció de l'oferta de manera molt important que ja es detecta des de principis d'any ia l'increment incessant de la inflació que influeix a les vivendes que surten al mercat".

Totes les comunitats incrementen el preu interanual al juliol. Les comunitats més cares per llogar un habitatge són Madrid i Catalunya, amb els preus de 15,39 €/m2 al mes i els 14,79 €/m2 al mes, respectivament, seguides pel País Basc i les Balears.

< p> Per municipis, a Balears, el preu del lloguer interanual puja a Calvià un 30,8% i un 12,6% a Palma. Calvià és el municipi més car amb 19,43 €/m2 al mes, seguit de Palma 12,88 €/m2 al mes.

Notícies més vistes Avui