• dimecres 29 de març del 2023

El procés d'internalització d'IB3 marxa "d'acord amb les fites marcades", segons Garrido

img


PALMA, 2 Nov.

El procés d'internalització dels treballadors de l'ens públic de radiotelevisió de les Balears, IB3, marxa "d'acord amb les fites marcades", segons ha indicat aquest dimecres la consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat del Govern, Mercedes Garrido.

En resposta a una pregunta del diputat del PP Antoni Fuster, a la sessió de control al Govern al Parlament, Garrido ha explicat que el primer que es va fer va ser notificar a quatre de les empreses contractistes la pròrroga forçosa del servei per poder fer efectiva la internalització de tots els treballadors l'1 de febrer del 2023.

També s'ha constituït una comissió informativa amb els delegats dels cinc comitès d'empresa, on els representants dels treballadors poden traslladar-ne les preguntes. "Per tant, tenen complert compte de la resposta", ha afegit.

Així mateix, s'han realitzat altres tràmits com ara la compra de nou vehicles per a l'ens, i s'ha encarregat un informe sobre qüestions laborals.

Garrido ha insistit que la futura negociació col·lectiva s'haurà de fer amb un nou comitè d'empresa ja format per tots els treballadors dels diferents serveis que s'internalitzen i que té caràcter reservat.

En qualsevol cas, ha assegurat que a partir de l'1 de febrer aquests treballadors començaran a treballar per a l'administració pública i "passaran a tenir les condicions dels empleats públics".

Per la seva banda, Fuster ha considerat que “no és normal que a tres mesos” de la data límit la consellera “no sigui capaç de contestar les preguntes” que li ha plantejat. Per al diputat, els criteris per a la incorporació "ja haurien d'estar plasmats en un document oficial i comunicats a les parts interessades".

"Estan jugant amb les expectatives dels treballadors d'IB3 i els que volen ser-ho", ha denunciat el diputat popular, que també ha acusat el Govern de "utilitzar IB3 per fer campanya contra el PP". "Últimament se'ls veu massa el plomall amb determinats continguts", ha dit.

XOX

Notícies més vistes Avui