Notícies Balears.

Notícies Balears.

El programa Incorpora de 'la Caixa' ajuda a més de 1.000 persones i aconsegueix 550 insercions laborals a les Illes Balears.

El programa Incorpora de 'la Caixa' ajuda a més de 1.000 persones i aconsegueix 550 insercions laborals a les Illes Balears.

PALMA, 24 d'agost.

El programa Incorpora de la Fundació 'La Caixa' ha atès a 1.055 persones a les Balears i 550 treballadors s'han incorporat al mercat laboral a través d'aquest durant el primer semestre de 2023.

En el programa de les Illes han col·laborat un total de 256 empreses, 16 entitats de Tarragona i ha servit per impulsar els projectes de 16 empreses, segons ha informat l'entitat bancària en un comunicat.

La Fundació 'la Caixa' impulsa des de 2006 el programa Incorpora amb l'objectiu d'acompanyar a persones amb discapacitat, joves en situació de risc d'exclusió, dones víctimes de violència de gènere, persones majors de 45 anys a l'atur, persones privades de llibertat i persones amb problemes de salut mental, entre altres col·lectius als quals presta el seu suport, per millorar la seva ocupabilitat i aconseguir la seva integració sociolaboral.

"És essencial la tasca de sensibilització que es dur a terme amb les empreses perquè identifiquin en el programa Incorpora una oportunitat per promoure motivació i talent divers i, al mateix temps, per poder expressar la seva responsabilitat social i el seu compromís amb els valors de la diversitat, la igualtat d'oportunitats i la no discriminació", ha explicat 'la Caixa'.

Des de la seva posada en marxa el 2006, a nivell global, s'han adherit al programa 85.829 empreses de sectors tan diversos com la hostaleria, el comerç, la neteja, l'atenció sociosanitària, el transport i l'emmagatzematge. El 2023 han col·laborat 10.482 empreses, i cada any s'hi sumen altres de noves.

La Caixa ha destacat la "importància" de la capacitat que té el programa per aconseguir que les empreses que han utilitzat els seus serveis per primera vegada vulguin repetir per cobrir necessitats posteriors de contractació.

Així, l'índex de fidelització de les empreses, que serveix per mesurar el percentatge d'empreses que utilitzen el programa Incorpora de forma repetida o recurrent, ha passat del 47 al 60 per cent en els últims cinc anys.

A nivell estatal, durant els sis primers mesos de 2023, el programa Incorpora ha facilitat 22.720 llocs de treball, un 4,6 per cent més que en el mateix període de l'any passat. Això ha estat possible gràcies a la col·laboració de 10.482 empreses en aquest projecte de responsabilitat social. El 22 per cent d'aquestes són grans empreses, el 35 per cent mitjanes empreses i el 43 per cent petites empreses.