Notícies Balears.

Notícies Balears.

El programa 'L'Arbre dels Somnis' de CaixaBank lliura 1.451 regals a nens en situació de vulnerabilitat a les Illes Balears.

El programa 'L'Arbre dels Somnis' de CaixaBank lliura 1.451 regals a nens en situació de vulnerabilitat a les Illes Balears.

PALMA, 4 Gen.

El programa 'L'Arbre dels Somnis' de CaixaBank ha lliurat un total de 1.451 regals a nens en risc de vulnerabilitat a les Illes Balears.

Segons ha explicat CaixaBank aquest dijous en una nota de premsa, es tracta de la sisena edició del programa en què nens reben a Nadal el regal que han demanat a les seves cartes. Així, han assegurat que la iniciativa solidària ha tingut aquest any un "gran èxit" de participació a les Illes.

En concret, 171 oficines i centres de CaixaBank, així com 15 empreses col·laboradores i 17 entitats socials han participat en el programa i han fet possible que "cap nen es quedi sense el seu regal de Nadal".

Entre el 20 de novembre i el 15 de desembre, les oficines de CaixaBank i les empreses van disposar de cartes escrites per nens fins a 12 anys d'edat que es troben en situació de risc per diferents motius, com són famílies desestructurades, pobresa alimentària o trobar-se en centres residencials.

Així mateix, un 9% de les cartes procedien de nens d'entre un i tres anys; un 21%, entre quatre i sis anys; un 33%, entre set i nou anys, i un 36%, entre deu i 12 anys.

Per col·laborar amb la incitativa era necessari ser client i dirigir-se a una oficina de CaixaBank, o a través de les empreses que s'han sumat al programa, on se li assignava una de les cartes escrites per un nen en què es detallava el regal concret que desitjava per aquestes festes de Nadal.

Un cop recollida la carta, els participants van tenir fins al 15 de desembre per portar el seu regal a les oficines o empreses, amb un límit màxim de 50 euros. A partir d'aquella data, CaixaBank i les entitats socials amb les quals col·labora en aquesta iniciativa van dur a terme la recollida i repartiment dels regals.

Les empreses de les Balears que s'han sumat a 'L'Arbre dels Somnis' en aquesta edició han estat Grup Sampol, RCD Mallorca, Creu Roja, Grup Piñero, Meliá Hotels International, Barceló Hotel Group, Riu Hotels & Resorts, Perfumes Club, Zafiro Hotels, Renault Dibautoplus, Proa Group, Estel Enginyeria i Obres, Bongrup Balears, Polarier, Palma Aquariun, Fundació Palma Aquarium, Secot Balears, Punts amb Vida, Art Dansa i Now in Sales.

Des de l'entitat han destacat que "per a moltes famílies aquest ha estat l'únic regal que han rebut a Nadal els més petits de la casa".

El programa 'L'Arbre dels Somnis' és una iniciativa a nivell nacional que ha comptat en aquesta ocasió amb la col·laboració de 354 entitats socials, incloent les seves delegacions, vinculades a la lluita contra la pobresa i la vulnerabilitat infantil, així com amb més de 800 empreses.

A través de les més de 3.000 oficines i centres que han participat enguany de prop de 1.500 municipis, CaixaBank ha aconseguit dur la iniciativa per tota Espanya. A nivell nacional, s'han atès més de 29.200 cartes, la qual cosa ha suposat el rècord de beneficiaris de la iniciativa en la seva història. Des de la primera edició el 2018, el programa ha ajudat a més de 150.000 nens.